Δίκη Φιλιππίδη: Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των δυο πλευρών μετά την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών της πρώτης καταγγέλλουσας

Με τις δηλώσεις των δικηγόρων των δυο αντίδικων πλευρών έπεσε σήμερα η αυλαία της δίκης με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Π. Φιλιππίδη, ο οποίος δικάζεται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού.

Σήμερα κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε τον Π. Φιλιππίδη για βιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση της καταγγέλλουσας θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Η γυναίκα και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη στη δίκη του ηθοποιού

Μετά το τέλος της δίκης ο συνήγορος της καταγγέλλουσας Αλέξανδρος Μίντζιας δήλωσε: «Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια. Η κατάθεσή της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση».

Δήλωση έκανε και ο συνήγορος της τρίτης καταγγέλλουσας

Ανδρέας Βαγγόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος δήλωσε: «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», ανέφερε ο κ. Σαλούστρος.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο

Τέλος ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο σε δηλώσεις του για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές» είπε ο κ. Δηητρακόπουλος.

Δείτε βίντεο:

 

Ένταση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μετά το αίτημα για καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών

Σε διακοπή προέβη νωρίτερα το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικής Μπακιρτζίδου.

Η τελευταία αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δυο εκ των τριών θυμάτων κεκλεισμένων των θυρών. «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η κ. Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλέξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές.

Τα πάντα έχουν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του.Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους.

Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Δικαστήρια
Δικαστήρια /Φωτογραφία: Eurokinissi

Η πρόεδρος της έδρας ζήτησε την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη

Να σημειωθεί ότι την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη στη δίκη είχε ζητήσει κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου και η πρόεδρος της έδρας, επισημαίνοντας προς τους δικηγόρους του πως «πρέπει να έρθει» στο δικαστήριο. «Θέλει να έρθει και θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….», ήταν η απάντηση του κ. Δημητρακόπουλου.

Όπως σας ανέφερε το «L&O», ο συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πριν από την έναρξη της συγκεκριμένης κατάθεσης να τεθεί, αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή τη παρουσία δημοσιογράφων.

Η πλευρά της υπεράσπισης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, δεν έχει αποφασίσει αν θα στηρίξει ή όχι ένα τέτοιο αίτημα, διότι διεξαγωγή της δίκης, χωρίς δημοσιότητα, δεν θα επέτρεπε, όπως ανέφερε, στον εντολέα του να κάνει γνωστές τις θέσεις του επί των κατηγοριών. Πάντως, την οριστική απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο εάν τεθεί το σχετικό αίτημα.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή διαδικασία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, εκτός απροόπτου, με την κατάθεση της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της.

Η καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης την κάλεσε στο θέατρο «Ήβη» τον Σεπτέμβριο του 2008 να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιο ρόλο στη παράσταση που ανέβαζε. Εκεί, ο ηθοποιός σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Επιπρόσθετα, η ηθοποιός έχει καταθέσει ότι ο συνάδελφος της περίπου τρεις μήνες πριν από την σεξουαλική κακοποίησή της στο θέατρο «Ήβη» και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2008, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προέβη για πρώτη φορά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, έχει αρνηθεί τα όσα αποδίδει η καταγγέλλουσα και στην απολογία του στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων, πως η εν λόγω συνάδελφός του είχε μια «εμμονική και αρρωστημένη συμπεριφορά» προς εκείνον. «Πώς είναι δυνατόν να θέλω να της προτείνω ρόλο σε έργο που έχει ήδη κλείσει ο θίασος και έχουν ξεκινήσει οι πρόβες;» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ενώπιον της ανακρίτριας ο Πέτρος Φιλιππίδης, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε προσπάθησε να «απομονώσει» την καταγγέλλουσα στα παρασκήνια και ότι εκείνη αντίθετα βρίσκονταν αιφνιδιαστικά μπροστά του σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας του πρόβλημα στη σχέση του με τη σύζυγό του.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες