Δίκη Φιλιππίδη: Από τους δικηγόρους του ηθοποιού εξετάζεται και σήμερα η δεύτερη γυναίκα που κατήγγειλε απόπειρα βιασμού της στο θέατρο «Μουσούρη»

Σε νέο κύκλο ερωτήσεων για τη διερευνώμενη απόπειρα βιασμού της το 2010, μέσα στο θέατρο «Μουσούρη» θα συνεχίσει να απαντά σήμερα η δεύτερη ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για άγρια σεξουαλική επίθεση εναντίον της.

Φορτισμένη συναισθηματικά και ξεσπώντας σε κλάματα, η καταγγέλλουσα σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχε καταθέσει πως ο συνάδελφός της είχε αποπειραθεί να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του θεάτρου και όταν εκείνη κατάφερε να ξεφύγει την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

«Όρμησε πάνω μου σαν άγριο θηρίο»

Με την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η ηθοποιός και καταγγέλλουσα είχε περιγράψει ως εξής την απόπειρα βιασμού της: «Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα «σας παρακαλώ σταματήσετε!». Δεν σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια. Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανα σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ ανέβηκε πάνω στα πόδια μου με τα πόδια του. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει, ωστόσο κατάλαβα ότι αυτό το έκανε γιατί κάποια στιγμή άφησε τα χέρια του κι έβγαλε φανελάκι του. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μέσα στην πάλη με ακούμπαγε».

Κατά την εξέτασή της στο δικαστήριο η μάρτυρας είχε δεχθεί πλήθος ερωτήσεων από τους συνηγόρους του κατηγορούμενου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Κική Πακιρτζίδου.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Πώς γίνεται σε αυτή τη βίαιη πάλη να μην σκίστηκε το κολάν σας;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ ελαστικό. Αφού έχει κατεβάσει το κολάν και επιχειρεί με δύναμη να μπει μέσα μου, σε κάποια στιγμή άφησε το ένα του χέρι για να πιάσει το μόριο του. Τότε μπόρεσα να τον κλωτσήσω στο στήθος και να ξεφύγω. Σηκώθηκα και κατευθύνθηκα προς την πόρτα.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Ο Φιλιππίδης τι έκανε;

Μάρτυρας: Ήταν ατάραχος. Μου είπε «μη φωνάζεις δεν είναι κανείς στο θέατρο» και κάθισε στο μπουντουάρ. Εγώ ξαναπήγα στην πόρτα και άρχισα να την κοπανάω. Μου είπε «άμα φύγεις δεν υπάρχει επιστροφή, μπορώ να σε καταστρέψω».

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Τελικά σας άνοιξε την πόρτα για να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι, γιατί ξενέρωσε…

Ακόμη, η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση για το πως δέχτηκε έξι μήνες μετά την απόπειρα βιασμού που καταγγέλλει να παίξει σε παράσταση με έντονες ερωτικές σκηνές.

Κ. Πακιρτζίδου: Πώς λοιπόν ενώ τρεχάτε σε γιατρούς, παίρνατε φάρμακα και έχετε υποστεί αυτό το σοκ διαλέξατε αυτό το ρόλο με τόση σεξουαλική σύγκρουση; Πού βρήκατε το ψυχικό σθένος να κάνετε αυτό το έργο;

Μάρτυρας: Δεν το έπαιξα καλά. Οι κριτικές ήταν κακές.

Κ. Πακιρτζίδου: Υπάρχουν χιλιάδες άλλα έργα.

Μάρτυρας: Τον τρόπο που τελικά το μετέφερε το έργο ο σκηνοθέτης, δεν το ήξερα. Φορούσα χοντρό καλσόν στο χρώμα του δέρματος. Όλα τα σεξουαλικά είναι ψεύτικα…

Κ. Πακιρτζίδου: Ψεύτικο είναι να πέφτετε πάνω στο συμπρωταγωνιστή σας ενώ είχαν προηγηθεί όλα αυτά ;

Μάρτυρας: Είναι θέατρο, είναι η δουλειά μου.

Κ. Πακιρτζίδου: Όταν σας προσέγγισε ερωτικά ο Φιλιππίδης τι κάνατε αρχικά;

Μάρτυρας: Σηκώθηκα και έκανα πως μιλάω στο κινητό μου.

Κ. Πακιρτζίδου: Είχε ξεκινήσει όμως την προσέγγιση και του είπατε «δυο λεπτά χτυπάει το κινητό μου». Σας το επέτρεψε;

Μάρτυρας: Ναι.

Κ. Πακιρτζίδου: Τί είπατε σε αυτό τον υποθετικό διάλογο;

Μάρτυρας: Έλεγα «ωραία μαμά έρχομαι αμέσως»…

Κ. Πακιρτζίδου: Γιατί δεν είπατε «μαμά μην κλείνεις, τώρα είμαι στον κύριο Φιλιππίδη και φεύγω να έρθω να σε βρω;»

Μάρτυρας: Δεν το σκέφτηκα.

Κ. Πακιρτζίδου: Όταν μια γυναίκα δέχεται επίθεση με ερωτικό περιεχόμενο, ο δράστης επιτρέπει στο θύμα να μιλήσει με τη μαμά του στο τηλέφωνο;

Μάρτυρας: Δεν είχε αρχίσει την επίθεση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες