Search
Close this search box.

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος» – Η κατάθεση του αστυνομικού για την ημέρα της ομολογίας του πιλότου

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Τη ζωή της Καρολάιν Κράουτς, της 20χρονης φίλης της, που δολοφονήθηκε από τον 34χρονο πιλότο σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, «σκιαγράφησε» σήμερα στο ακροατήριο, μάρτυρας που διατηρούσε επαφές με την 20χρονη.

«Η Καρολάιν δεν μπορούσε να έρθει ποτέ μόνη της κάπου και ερχόταν με ταξί που ήταν φιλικό πρόσωπο» είπε η μάρτυρας για να αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσής της πως η άτυχη κοπέλα της είχε εκμυστηρευτεί πως πολλοί  νομίζουν ότι είχε «μια τέλεια ζωή αλλά κάνουν λάθος…».

Με τα λεγόμενα της μάρτυρα, διαφώνησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος άρχισε να της υποβάλλει ερωτήσεις για να ελέγξει τους ισχυρισμούς της.

Ο διάλογος της φίλης της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο διάλογος στο ακροατήριο μεταξύ της φίλης της Καρολάιν Κράουτς και του κατηγορούμενου είναι ενδεικτικός:

Αναγνωστόπουλος: Ο χαρακτηρισμός χειριστικός που τον ακούω συνέχεια… Από τον Σεπτέμβρη γυρνώντας από το νησί ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή. Τι πιο όμορφο να βγαίνουν δυο φίλες κάθε Παρασκευή; Υπήρχε κάποια στιγμή οποιαδήποτε Παρασκευή που να είχε κάποιο πρόβλημα η Καρολάιν και δεν μπορούσε να έρθει; Είχε κάποιο περιορισμό από μένα;

Μάρτυρας: Όχι για τις Παρασκευές δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.

Αναγνωστόπουλος: Το μαγαζί που βγαίνατε το είχα διαλέξει εγώ ή εσείς;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι πώς το διαλέξαμε.

Αναγνωστόπουλος: Στις εξόδους σας υπήρχε η οποιαδήποτε αναφορά στο τι θα ξοδέψει;

Μάρτυρας: Όχι.

Αναγνωστόπουλος: Στη διάρκεια των εξόδων σας υπήρχε οποιαδήποτε πίεση ως προς τι ώρα θα γυρίσετε ή με ποιον είστε;

Μάρτυρας: Όχι αλλά έτσι κι αλλιώς η εστίαση έκλεινε συγκεκριμένη ώρα.

Αναγνωστόπουλος: Σε ένα μεγάλο διάστημα του τελευταίου χρόνου ίσως να ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος εκτός από μένα που είχε καθημερινή επαφή. Υπήρχε οποιαδήποτε στιγμή αναφορά για κακή συμπεριφορά για έλλειψη σεβασμού, αγάπης, ενδιαφέροντος; Έστω να σας είπε ότι την αγνόησα μια μέρα ή ότι δεν την αγαπάω.

Μάρτυρας: Όχι. Ήξερα για κάποιους τσακωμούς αλλά είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία να μπερδεύει κάποιος την αγάπη με τον έλεγχο.

Κατηγορούμενος: Έχετε γνωρίσει μια σχέση αγάπης και σεβασμού. Από πού βγαίνει το συμπέρασμα της χειραγώγησης;

Μάρτυρας: Πρώτα απ’ όλα είχα την τύχη να τη γνωρίσω σε εφηβική ηλικία. Δεν θεωρώ ότι ήταν ένας άνθρωπος που θα πήγαινε να μετακομίσει από μόνη της στα προάστια.

«Με την Καρολάιν συνήθως βρισκόμασταν με την παρουσία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου»

Νωρίτερα, η φίλη της 20χρονης κοπέλας και μητέρας είχε αναφέρει στην κατάθεσή της στο δικαστήριο: «Είχαμε αρκετά αραιές συναναστροφές με την Καρολάιν, σπάνια βρισκόμασταν μόνες μας. Συνήθως βρισκόμασταν με την παρουσία του κατηγορουμένου. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε ο ένας άμεση πρόσβαση στα social media του άλλου και είχαν άμεση πρόσβαση στην τοποθεσία τους».

Η μάρτυρας μάλιστα, αναφέρθηκε σε εξόδους της με το θύμα και σε μια από αυτές, όπως είπε, είχε εμφανιστεί ξαφνικά ο κατηγορούμενος προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Καρολάιν.

Μάρτυρας: Ήρθε ο κατηγορούμενος απροσδόκητα εκεί που ήμασταν. Δεν είχαν συνεννοηθεί να έρθει. Απλώς τον είδαμε μπροστά μας. Είτε του το είπε ο φίλος του με το ταξί ή από την εφαρμογή.

Πρόεδρος: Έδειξε έκπληξη η Καρολάιν;

Μάρτυρας: Έδειξε δυσαρέσκεια.

Εισαγγελέας: Προσπαθώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να γίνεται υποχείριο της διάθεσης του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Εγώ ίσως σκέφτηκα ρομαντικά και σκέφτηκα ότι για τον ερώτα γίνονται θυσίες. Ίσως να μην ήθελε να συζητάει μαζί μου πράγματα που την βάραιναν αλλά πράγματα κοντά στην ηλικία μας. Το μόνο που μου είχε πει μια φορά σπίτι μου είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχω μια τέλεια ζωή και κάνουν λάθος. Ήταν ένας άνθρωπος με φοβερή αξιοπρέπεια δεν μιλούσε γιατί δεν ήθελε να πέσει στα μάτια μου, να μη φανεί ότι χειραγωγούταν.

Εισαγγελέας: Είχατε πει ότι σας έκανε εντύπωση ο τρόπος που ενεργούσε στη ζωή της. Είχατε πει ποτέ ότι διαφωνείτε;

Μάρτυρας: Ναι της το είχα πει. Δεν μου έδωσε το ελεύθερο να σχολιάζω, συνήθως ανακοίνωνε τις καταστάσεις. Της είχα πει ότι θα ήταν καλό να προσέχει τον εαυτό της.

Εισαγγελέας: Σας είχε εκφράσει την επιθυμία της να ζήσει ανεξάρτητα;

Μάρτυρας: Το να εγκαταλείψει τον σύζυγο της όχι, αλλά το να ζήσει ανεξάρτητα φαινόταν από τις πράξεις της.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είναι μια νοικοκυρά και μια μητέρα μόνο; Όπως την ξέρετε σαν χαρακτήρα. Μας περιγράφετε μια δυναμική κοπέλα.

Μάρτυρας: Όχι, δεν ταίριαζε η προσωπικότητα της.

Πώς περιέγραψε η μάρτυρας την Καρολάιν

Ακόμη η μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της για τον χαρακτήρα της Καρολάιν: «Όσο τη γνώριζα στην Αλόννησο ήταν παρά πολύ κοινωνική, απίστευτα κοινωνική. Όταν ήρθε στην Αθήνα άρχισε να απομονώνεται παρά πολύ. Οι σχέσεις που είχε ήταν μόνο με μένα και τη γειτόνισσά της. Στη σχολή της πήγε δυο φορές. Μου είχε πει ότι την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική.  Με το παιδί της είχε σχέση λατρείας, την είχε αγκαλιά όλη την ώρα».

Η κατάθεση του αστυνομικού

Τελευταίος κατέθεσε αστυνομικός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ημέρα της σύλληψης του κατηγορούμενου και την ομολογία του. «Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος» είπε ο μάρτυρας.  Μάλιστα, και για αυτή τη κατάθεση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε και έλαβε το λόγο κάνοντας ερωτήσεις στον μάρτυρα αστυνομικό:

Κατηγορούμενος: Πόσα χρόνια είστε στην υπηρεσία σας;

Μάρτυρας: Περίπου 23 και δέκα στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής.

Κατηγορούμενος: Πότε κανένα κομμάτι κατάθεσης δεν βγαίνει στη δημοσιότητα. Σωστά; Στη διάρκεια εξέτασης ενός μάρτυρα, υπάρχει περίπτωση τα στελέχη που κάνουν την εξέταση να μην ωθήσουν τον άνθρωπο που καταθέτει να πει την αλήθεια; Και ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται; Σωστά;

Μάρτυρας: Σωστά;

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να προτείνουν σε ένα μάρτυρα να μην πει όλη την αλήθεια;

Πρόεδρος: Πείτε συγκεκριμένα την ερώτηση σας.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση μάρτυρας που έχει καταθέσει ότι δεν είπε όλη την αλήθεια ή είπε ένα διαστρεβλωμένο κομμάτι της αλήθειας, να το έκανε αυτό καθ’ υπόδειξη στελέχους της υπηρεσίας σας για λόγους προστασίας του;

Πρόεδρος: Για ποια μάρτυρα μιλάτε;

Κατηγορούμενος: Για τη κ. Μυλωνοπούλου. Υπάρχει τέτοιο περίπτωση;

Μάρτυρας: Καμία.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση στελέχη του Εγκλημάτων Κατά Ζωής να ώθησαν τη μάρτυρα να δώσει συνέντευξη σε μέσο για να πετύχει το Τμήμα κάποιο σκοπό;

Μάρτυρας: Τέτοιες κατευθύνσεις δεν δίνονται σε κανένα μάρτυρα.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες