Search
Close this search box.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα ήταν σε ανακοπή, δεν χορηγούμε φάρμακο όπως κεταμίνη για να το καταστείλουμε» είπε η γιατρός

Με την κατάθεση της ειδικευόμενης στη ΜΕΘ Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Δέσποινας Θεοτοκάτου συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η συγκεκριμένη γιατρός όπως είπε είχε εξετάσει τη μικρή Τζωρτζίνα κατά την εισαγωγή της στο «Αγλαΐα Κυριακού» και κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το παιδί ήταν σταθερό. «Δώσαμε σύσταση μετά την εξέταση με οξύμετρο να καταγράφουν καρδιακό ρυθμό και το οξυγόνο του παιδιού.

Δεν άκουσα ξανά κάτι για το παιδί μέχρι το Σάββατο που μας έγινε μια κλήση ότι υπάρχει ένα παιδί με ανακοπή στον όροφο», είπε η γιατρός αρχίζοντας την κατάθεσή της και συνέχισε περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές του κοριτσιού: «Κατεβήκαμε στον όροφο μπήκαμε στο θάλαμο και είδαμε το προσωπικό της παιδιατρικής να κάνει ΚΑΡΠΑ στην ασθενή. Με επικεφαλής τον κ. Τσιούβα αναλάβαμε την ΚΑΡΠΑ. Το παιδί δεν είχε ψηλαφιτές σφίξεις στη καρωτίδα. Ακούσαμε με το στηθοσκόπιο 30 με 40 σφίξεις. Κάναμε αμπού.

Το παιδί είχε περικυάνωση, άφθονες εκκρίσεις και χρειάστηκε να γίνει αναρρόφηση. Ξεκίνησε η χορήγηση αδρεναλίνης και έγινε η διασωλήνωση (…) Ο κ. Τσιούβας βγήκε έξω να ενημερώσει την μητέρα για την κατάσταση του παιδιού. Μας είπε ότι η μαμά είχε επιθυμία να συνεχίσουμε γιατί και στην πρώτη ανακοπή η ΚΑΡΠΑ ήταν 55 λεπτά».

Πρόεδρος: Αυτές οι εκκρίσεις που μας είπατε, τι ήταν;

Μάρτυρας: Πιθανότητα σάλια.

Πρόεδρος: Από πού μπορεί να ήταν;

Μάρτυρας: Μπορεί να ήταν γιατί εκείνη την ώρα δεν είχε κατάποση, το παιδί ήταν σε ανακοπή επομένως είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Δεν λειτουργούσε ο οργανισμός για να κάνει την κατάποση.

Πρόεδρος: Μπορεί να ήταν αυτές οι εκκρίσεις από κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Πρόεδρος: Το ρουκορόνιο τι ουσία είναι;

Μάρτυρας: Είναι για μυοχάλαση είναι στο πρωτόκολλο. Χορηγείται προκειμένου να γίνει η διασωλήνωση σε παιδιά.

Πρόεδρος: Η κεταμίνη τι είναι;

Μάρτυρας: Την χρησιμοποιούμε στη μονάδα για καταστολή και αναισθησία, είτε σε συνεχόμενη έγχυση είτε εφάπαξ ενδοφλέβια.

Πρόεδρος: Χορηγήσατε κατά την ανάνηψη ξυλοκαΐνη, κεταμίνη ρκουρόνιο;

Μάρτυρας: Εγώ δεν έδωσα κάποια φάρμακα και δεν άκουσα και τον κ. Τσιούβα να ζητάει κάποια από αυτά τα φάρμακα. Αυτά τα ακούνε όλοι που είναι παρόντες στο θάλαμο. Καταγράφονται όλες οι ναρκωτικές ουσίες αν χρειαστεί να χορηγηθούν.

Πρόεδρος: Πως χορηγείτε τη κεταμίνη που καταγράφεται;

Μάρτυρας: Αυτό αφορά στους νοσηλευτές μας

Πρόεδρος: Τι θυμάστε από την ώρα που μπήκατε μέσα στο δωμάτιο; Ήταν μέσα οι γονείς;

Μάρτυρας: Θυμάμαι ότι είδα κάποιες κυρίες έξω από το θάλαμο, εγώ δεν γνώριζα εκείνη τη στιγμή ποιά είναι η μητέρα, επομένως δεν μπορούσα να εστιάσω σε κάποιο πρόσωπο.

Πρόεδρος: Λέτε ότι δεν υπήρχε ιατρικός λόγος για χορήγηση κεταμίνης …

Μάρτυρας: Τα παιδί ήταν σε ανακοπή. Δεν χορηγούμε φάρμακο για να το καταστείλουμε. Η κεταμινη χορηγείται για να προβείς σε αναισθησία για να μπορεί να διασωληνωθεί ο ασθενής.

Αλέξης Κούγιας (υπεράσπιση Πισπιρίγκου): Βλέπατε τι έκαναν οι νοσηλεύτριες κατά την ανάνηψη;

Μάρτυρας: Όχι, ήμουν συγκεντρωμένη στο παιδί.

Νωρίτερα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην κατάθεσή που έδωσε χθες στο δικαστήριο η διευθύντρια του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Μυρσίνη Μαυρίκου για να επισημάνει πως τα όσα η συγκεκριμένη μάρτυρας είπε στο ακροατήριο «ενισχύουν τη θέση ότι η κεταμίνη δεν δόθηκε από την κατηγορουμένη αλά από την ομάδα ανάνηψης».

Συνεχίζοντας ο συνήγορος ανέφερε: «Η κεταμίνη σύμφωνα με κατάθεση γιατρού χρησιμοποιείται στη διασωλήνωση και όχι στη ανάνηψη. Πως η κατηγορουμένη της χορήγησε κεταμίνη και μιζαδολάνη για να απαλύνει την χορήγηση της κεταμίνης; Αυτό είναι γελοίο. Είναι ουσίες που δεν κυκλοφορούν ελευθερίες. Δηλαδή σκότωσε με κεταμίνη και χορήγησε μιζαδολάνη για να εξουδετερώσει τις παρενέργειες της κεταμίνης; Οι δυο αυτές ουσίες είναι στο βαλιτσάκι της ομάδας ανάνηψης. Τα επεισόδια στο Παίδων συνέβησαν ημέρα κατά την οποία δεν χορηγούσε η κατηγορουμένη την αγωγή στη Τζωρζτίνα αλλά το νοσηλευτικό προσωπικό».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες