22.8 C
Athens
20.7 C
Thessaloniki
Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
More

    Δίκη Πισπιρίγκου: «Να πάει στον διάολο η κατηγορούμενη, η Δικαιοσύνη είναι το θέμα», ούρλιαζε ο Κούγιας στο δικαστήριο


    Για μεροληψία ακόμη και για στάση που μπορεί να επηρεάσει τους ενόρκους κατηγόρησε τη πρόεδρο του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρζτίνας ο Αλέξης Κούγιας, …στολίζοντας εκ νέου μάλιστα τον καθηγητή τοξικολογίας που βρήκε τη κεταμίνη στο αίμα του παιδιού με διάφορους χαρακτηρισμούς.

    Συγκεκριμένα, με την επανέναρξη της διαδικασίας ο κ. Κούγιας άρχισε να διαβάζει την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου εστιάζοντας ιδιαίτερα στην  απόφαση του δικαστηρίου να μην καλέσει εκ νέου τον καθηγητή τοξικολογίας Ν. Ράικο στο ακροατήριο. Ο κ. Κούγιας ανέφερε η πρόεδρος με την στάση της και με την απόφαση που ελήφθη για μη επανεξέταση του κ. Ράικου προκάλεσε υπόνοιες μεροληψίας στην κατηγορούμενη, στάση η οποία της δημιούργησε δυσπιστία.


    Συγκεκριμένα, ο συνήγορος με την αίτησή του υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η πρόεδρος αφιέρωσε μεγάλο χρόνο για εξέταση νοσηλευτριών ενώ στέρησε από την κατηγορούμενη την εξέταση βασικών μαρτύρων που εκείνη πρότεινε. «Η κυρία πρόεδρος ρωτούσε τις νοσηλεύτριες αν η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη και αν η κατάληξη της Τζωρτζίνας ήταν αναμενόμενη ή αιφνίδια. Ότι έκανε δηλαδή η ανακρίτρια το κάνει τώρα η πρόεδρος. Ρωτούσε για θέματα που είναι αδιάφορα για την υπόθεση ή ρωτούσε τις νοσηλεύτριες για θέματα που είναι άκρως ιατρικά. Είναι δυνατόν να ρωτάς για ιατρικά ζητήματα τις νοσοκόμες; Και να στερείς από τον κατηγορούμενου την επανεξέταση σημαντικών μαρτύρων, όπως ο κ. Ράικος» ανέφερε ο συνήγορος αναπτύσσοντας την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου.

    Επιχειρηματολογώντας υπέρ της μεροληψίας της προέδρου ο κ. Κούγιας ανέφερε το δικαστήριο απορρίπτει αιτήματα που ο ίδιος για λογαριασμό της κατηγορουμένης υπέβαλλε και τα οποία, όπως είπε, θα βοηθούσαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Γιατί στερήσατε από την υπεράσπιση την επανεξέταση του κ. Ράικου, την τσουβάλιασαν την κατηγορουμένη και την έβαλαν στη φυλακή. Τι θα πάθαινε ο κ. Ράικος αν ξαναέρχονταν;» είπε ο συνήγορος ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη στην μη κλήτευση στο δικαστήριο της ιατροδικαστή Χαρ. Σπηλιοπούλου, της τοξικολόγου Ιωάννας Λευκίδου, του ιατροδικαστή Σ. Μεσογίτη, κ.ά. και στην απόφαση του δικαστηρίου για μη προσκόμιση στη δίκη αρχείων νοσοκομείων για τα φάρμακα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα, κ.ά.

    Ο συνήγορος χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά τον κ. Ράικο  «επιστήμονα απατεώνα» και τόνισε πως «βρήκε την ουσία ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά». Συνεχίζοντας ο συνήγορος ανέφερε: «Το αίσθημα ασφαλείας δικαίου έχει καταρρακωθεί σε αυτή την υπόθεση, ας πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη. Της έβγαλαν ένταλμα και μετά πανηγύριζαν στα πρωινάδικα και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης πανηγύριζε. Ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης κατάθεσε ότι το παιδί ήταν ζωντανό στη διασωλήνωση. Αυτό δεν έπρεπε να το εξετάσετε;» «Είναι σκάνδαλο που έχουν μια γυναίκα με αυτό το πόρισμα στη φυλακή για να πανηγυρίζει ο κ. Τσιάρας με την παρέα του. Γιατί να μην αποδείξει η κ. κατηγορουμένη την αθωότητά της για να μην ταλαιπωρηθεί ο κ. Ράικος και τον φέρετε μια ακόμη ημέρα εδώ να τον εξετάσω; Πως κοιμάται αυτός ο άνθρωπος ήσυχος το βράδυ;» είπε ο συνήγορος. Σε λίγο επί της πρότασης εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου αναμένεται να προτείνει η εισαγγελέας της έδρας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ