Δίκη προπονητή: «Δεν μπορώ να υποστηρίξω τον βιασμό, υπήρχε στενή σχέση της Αμαλίας και των γονιών της με τον κατηγορούμενο», ανέφερε μάρτυρας

«Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε, ας πούμε, σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή…».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σήμερα, στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας του,  της Αμαλίας, μάρτυρας, συναθλήτρια και παιδική φίλη της κοπέλας, την οποία κατά την κατηγορία βίασε, ο κατηγορούμενος όταν ήταν ανήλικη.

«Αν η Αμαλία ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Το βιασμό δε μπορώ να το υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δε θα ήμουν σήμερα εδώ», τόνισε μάλιστα η μάρτυρας στην κατάθεσή της. Την αξιοπιστία της, ωστόσο, αμφισβητεί η πλευρά καταγγέλλουσας, καθώς έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της για ψευδορκία.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως η Αμαλία και η οικογένεια της είχαν στενές σχέσεις με τον κατηγορούμενο σήμερα προπονητή. «Γενικά όσο καιρό ήταν στον Όμιλο ο κατηγορούμενος είχαν παρά πολύ καλές σχέσεις, καλύτερες από τα υπόλοιπα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο η παιδική φίλη της Αμαλίας και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Περνούσαν το περισσότερο διάστημα μαζί στο χώρο του ομίλου και υπήρχε και επαφή εκτός χώρου του ομίλου. Πολλές φορές ο κατηγορούμενος την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της, ερχόταν σε βόλτες».

Ακόμη, η ίδια μάρτυρας επισήμανε πως οι γονείς της Αμαλίας την παρακινούσαν ώστε να έχει σχέση με τον προπονητή της. «Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας στη συνέχεια επισήμανε ότι σε ταξίδι στην Ολλανδία είχε δει την Αμαλία και τον κατηγορούμενο ξαπλωμένους στο κρεβάτι: «Πολλές φορές μπορεί να φεύγαμε εγώ με τον άλλο αθλητή και όταν επιστρέφαμε τους βλέπαμε μαζί ξαπλωμένους στο κρεβάτι. Υπήρχε το ίδιο μοτίβο επαφής», είπε χαρακτηριστικά.

 • Πρόεδρος: Καμία συναθλήτρια δεν αντέδρασε;
 • Μάρτυρας: Η δίκη μου η μητέρα έπιασε τη μητέρα της Αμαλίας και της είπε «πρόσεχε, κάτι περίεργο είναι, κοίταξε το» αλλά η μητέρα της Αμαλίας της είπε να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.
 • Εισαγγελέας: Η Αμαλία σας είχε πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι με τον προπονητή;
 • Μάρτυρας: Μου ανέφερε «μου αρέσει» αλλά μετά το έπαιρνε πίσω, ήταν σαν πλάκα.
 • Εισαγγελέας: Ήταν διαπιστωμένο ότι η Αμαλία είναι ερωτευμένη με τον προπονητή της;
 • Μάρτυρας: Στα μάτια ενός 13χρονου παιδιού όπως ήμουν εγώ τότε ναι. Αλλά και σε μεγαλύτερους.
 • Εισαγγελέας: Ήταν όλα υποθέσεις; Όχι γεγονότα;
 • Μάρτυρας: Στην αρχή όσο ήταν μόνο ο κατηγορούμενος στον όμιλο, ήταν υποθέσεις. Μετά όταν υπήρχε το ίδιο μοτίβο και με τον επόμενο προπονητή…
 • Αστυνομικός: «Δεν κατήγγειλαν βιασμό»

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, στο ακροατήριο είχε καταθέσει αστυνομικός, στον οποίο πήγαν οι γονείς της Αμαλίας, όταν ενημερώθηκαν από την κόρη τους για το περιστατικό. Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε: «Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’ όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο Ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή; Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν. Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε «ραντεβού» να έρθουν μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Ακόμη, σήμερα στο κατάθεση στη δίκη έδωσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, είπε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο: «Ο μπαμπάς της Αμαλίας ήταν συγκλονισμένος. Μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια. Ότι έγινε μια πράξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη μεταξύ του Τριαντάφυλλου και της Αμαλίας σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε «τι έπαθα! Τι μου έκανε!». Δε ρώτησα περισσότερα».

 • Σύνεδρος: Όταν ακούσατε την καταγγελία μετά από χρόνια πως σας φάνηκε;
 • Μάρτυρας: Εξεπλάγην, δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες