Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ξέσπασε σε κλάματα η Αμαλία μετά την επανεξέταση της από το δικαστήριο, την Πέμπτη η απολογία του κατηγορούμενου

Στις ερωτήσεις παραγόντων της δίκης για το σκέλος εκείνο της καταγγελίας της που αφορά στον βιασμό της από τον κατηγορούμενο πρώην πλέον προπονητή της, υποβλήθηκε, σήμερα, η 21χρονη Αμαλία, η οποία επανεξετάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα η οποία έχει καταγγείλει τον κατηγορούμενο για βιασμό της όταν ήταν 12 ετών, ρωτήθηκε εκ νέου για το σκέλος της καταγγελίας που αφορά στο βιασμό, καθώς θα πρέπει να αποδειχθεί ότι σε βάρος της ασκήθηκε παράνομη βία για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει ξανά συγκεκριμένα περιστατικά που αφορούν στην εν λόγω κατηγορία, δεδομένου ότι για τα άλλα δύο κακουργήματα που ο 39χρονος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει (αποπλάνηση και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια) ο ίδιος τα αποδέχεται.

Η κοπέλα μόλις ολοκληρώθηκε η εξέτασή της από το δικαστήριο (διήρκησε περίπου δυο ώρες) βγήκε από τη δικαστική αίθουσα ξεσπώντας σε λυγμούς, με την οικογένεια και τους φίλους της να την παρηγορούν.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς αποχώρησε από τη αίθουσα στρεφόμενος με δήλωσή του κατά μη διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» καθώς και ότι «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλλουσα».

Στη σχετική τοποθέτησή του ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα αυτά τα σχόλια, που προσβάλλουν την 23 ετών πορεία του αλλά και τη στάση του στην παρούσα δίκη. Ενδεικτικά ο συνήγορος στη δήλωσή του προς το δικαστήριο επισήμανε: «Η υπεράσπιση για και ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντας για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο ακροατήριο κατέθεσαν δυο μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι υπήρξαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος.

«Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ένας εκ των μαρτύρων, ο οποίος μάλιστα εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με τον πατέρα της Αμαλίας.

Μάρτυρας: Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού – γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες.

Εισαγγελέας: Πως επιτρέψατε όλοι να φύγει ένας τόσο καλός προπονητής;

Μάρτυρας: Αφού ήταν ιδιαίτερες οι σχέσεις…

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες