Δίκη Xρυσής Αυγής: «Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Λαγός, «ασθενής σε κέντρο αποκατάστασης» ο Μιχαλολιάκος – Αίτημα για αναβολή

Με διαδικαστικά ζητήματα συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορουμένων τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό να δηλώνει «παρών και πολιτικός κρατούμενος»!

Σε ό,τι αφορά στον Νίκο Μιχαλολιάκο, συνήγορος που εμφανίστηκε ως άγγελος στο δικαστήριο, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης έπειτα από μακρά παραμονή του σε ΜΕΘ, καθώς είχε βρεθεί θετικός στη νόσο covid-19. «Δεν έχει συνείδηση, δεν ξέρει γιατί δικάζεται έχει οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις» είπε για τον καταδικασθέντα ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος και ζήτησε αναβολή της δίκης.

Σήμερα, στο δικαστήριο από τους συνολικά 56 κατηγορούμενους της υπόθεσης που εκφωνήθηκαν θα δικαστούν οι 54 καθώς ένας έχει φύγει από τη ζωή ενώ ένας παραιτήθηκε από την έφεση .

Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 16 κατηγορούμενοι. Ωστόσο, οι περισσότεροι καταδικασθέντες ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης δεν προσήλθαν στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Μάλιστα, πέντε από τους κατηγορούμενους δεν έχουν συνήγορο και ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει.

Στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορητηρίου περιλαμβάνονται τα ονόματα 146 ατόμων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες