Δημήτρης Λιγνάδης: Έφεση από την εισαγγελία Εφετών για την αθώωση και τις ποινές

Έφεση κατά μέρους της απόφασης που εξέδωσε πρόσφατα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, άσκησε η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χαλβά.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός αφού μελέτησε τα στοιχεία της υπόθεσης, προχώρησε στην άσκηση έφεσης για δυο σκέλη της δικαστικής απόφασης, με την οποία ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, καταδικάσθηκε σε 12ετή κάθειρξη για δυο βιασμούς, με τους δικαστές και τους ενόρκους να του χορηγούν μάλιστα αναστολή μέχρι την έφεση. Αντίθετα, με την  ίδια απόφαση ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος για τις άλλες δυο καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του και πάλι για βιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε έφεση στο σκέλος εκείνος της απόφασης με το οποίο ο Δημήτρης Λιγνάδης αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την πρώτη καταγγελία σε βάρος του για βιασμό. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τελεστεί. Η εισαγγελέας φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, αποτιμώντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, τους μάρτυρες αλλά και τα από όσα υποστήριξε ο ίδιος ο μηνυτής.

Υπενθυμίζεται ότι για αυτή την κατηγορία ο σκηνοθέτης κρίθηκε αθώος, κατά πλειοψηφία (5-2). Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε καταγγείλει ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον βίασε το 2011, όταν ο ίδιος ήταν 16 ετών.

Ακόμη, η κ. Χαλβά άσκησε έφεση και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας έκρινε ότι θα πρέπει να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες