Ειδικό Δικαστήριο: Να διαβαστούν για έρευνα τα πρακτικά με τις αναφορές για τσάντες και φακέλους με λεφτά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε η εισαγγελέας

Να διαβιβαστούν προς έλεγχο στην αρμόδια εισαγγελία τα πρακτικά της δίκης ώστε να διερευνηθούν τα όσα ανέφερε η γραμματέας του κατηγορούμενου επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ», ζήτησε πριν από λίγο στο Ειδικό Δικαστήριο, στη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες, η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

Ακόμη, η ίδια ζήτησε να αναγνωστούν και να τεθούν στη κρίση του δικαστηρίου τα sms που παρουσίασε η πλευρά του επιχειρηματία αλλά και να «αξιολογηθούν ελευθέρως» τους δικαστές.

«Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε το άρθρο 19 του Σύνταγμα που προστατεύει το απόρρητο… Υπάρχει όμως υπόδειξη του νομοθέτη να σταθμίζονται τα έννομα αγαθά με τήρηση της αρχής της αναλογικότητας πάντα….» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Σμυρλή και πρόσθεσε:

«Έχουμε αυτά τα sms που εμπίπτουν και αυτά στην έννοια του απορρήτου. Έχουμε να σταθμίσουμε τη προστασία του απορρήτου από τη μια και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Να τεθούν αυτά τα στοιχεία σε δικαστική διερεύνηση και να αξιολογούνται από εκεί και πέρα για να έχει ολοκληρωμένη άποψη. Να τα ερευνούμε όλα και η αποδεικτική τους διαδικασία θα  ελεγχθεί από το δικαστήριο. Πρέπει να αναγνωστούν αυτά τα sms».

Διαβίβαση πρακτικών

Ωστόσο, πριν υποβάλλει την πρότασή της για το θέμα των sms η κ. Σμυρλή, ζήτησε τη διαφύλαξη του κύρους του Ειδικού Δικαστηρίου ώστε αυτό να μη γίνει «στίβος ή αρένα πολιτικών αντιπαραθέσεων», όπως είπε.

«Να ακούμε για βαλίτσες και χρηματοδοτήσεις…. Δικάζουμε μια συγκεκριμένη κατηγορία, οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά. Δεν είμαστε θεατές να τα ακούμε, έχουμε ευθύνη. Να διαβιβαστούν αρμοδίως τα πρακτικά προς έλεγχο», τόνισε η εισαγγελέας.

Πρόεδρος: Με την οριστική μας απόφαση θα κρίνουμε …

Εισαγγελέας: Ακούγονται άλλα πράγματα και το πράγμα παρεκτρέπεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης ο εκ των δικηγόρων του κ. Καλογρίτσα Αγγ. Καραχάλιος, τόνισε ότι από γραφολογικό έλεγχο που διενήργησε η γραφολόγος Μάγδα – Μαρία Καμπούρη στα αποσπάσματα από τα ημερολόγιο της γραμματέως του επιχειρηματία προκύπτει ότι πρόκειται για το γραφικό χαρακτήρα της κ. Διαμαντή.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για δυο συγκεκριμένα αποσπάσματα της 15ης Σεπτεμβρίου του 2016 και της 22ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους από το ημερολόγιο της κ. Διαμαντή και τα οποία αναφέρονται σε ραντεβού του Χρ. Καλογρίτσα με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου αλλά και τον συγκατηγορούμενό του Ν. Παππά.

Ακόμη, ο κ. Καραχάλιος τόνισε ότι τα sms που παρουσιάστηκαν στη δίκη αποδεικνύεται η συνοχή των συνομιλιών και ότι αυτά δεν έχουν αλλοιωθεί.

Η δίκη συνεχίζεται.

 

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες