Ειδικό Δικαστήριο: «Ο Παπαγγελόπουλος δεν παρενέβη ποτέ στο έργο μου, νέα «πυρά» σε Ράικου»

«Ουδέποτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο μου» κατέθεσε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο στη δίκη του Δ. Παγγελόπουλου και της Ελ. Τουλουπάκη, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, σημειώνοντας μάλιστα πως ούτε οι συνάδελφοί της Ελ. Ράικου και Παν. Αθανασίου της είχαν μιλήσει για οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο τους εκ μέρους του κατηγορούμενου, σήμερα, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

«Σε ό,τι αφορά εμένα εγώ δεν καταλάβαινα τίποτα, ήμουν τελείως μόνη, θα έκανα τη δουλειά μου» είπε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν δέχθηκε παρεμβάσεις, ενώ σε άλλο σημείο της εξέτασης της και σε ερώτηση για την κομματική ταυτότητα που της είχε αποδώσει η κ. Ράικου, η μάρτυρας υποστήριξε: «Όχι μόνο δεν έχω κομματική ταυτότητα, αλλά δε με χωράει κανένα κόμμα, είμαι ένα ελεύθερο άτομο που έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη. Αν επιλέχθηκα από την τότε κυβέρνηση είναι ίσως γιατί το έργο μου και τις δράσεις μου στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, και με τα ανήλικα, τις γνώριζε ο τότε υπουργός. Γιατί ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν  και αυτός καθηγητής και ήξερε. Αν είπε τέτοιοι πράγμα η κ. Ράικου, τότε γιατί έκανα τόσες παραγγελίες σε βάρος τόσων ανθρώπων που καταγγέλλονταν από την αντιπολίτευση. Είχα κάνει τόσες τόσες προκαταρκτικές».

Ακόμη, σε άλλο σημείο της εξέτασης της η κ. Δημτρίου ανέφερε πως αν οι κυρίες Ράικου και Γεωργία Τσατάνη (συνταξιούχος σήμερα εισαγγελέας) «είχαν μιλήσει όταν λένε ότι δέχθηκαν πιέσεις, θα είχε ψαχθεί άμεσα το θέμα».

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει από τον κ. Παν. Αθανασίου (πρώην οικονομικός εισαγγελεάς) ότι ο κατηγορούμενος ο κ. Παπαγγελόπουλος του έκανε παρεμβάσεις;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε τις σχέσεις του εισαγγελέα Αθανασίου με τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Όλα έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο. Από εκεί γνωρίζω.

Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι εννοούσε η κ. Ραικου όταν έλεγε ότι δεν είχε θεσμική προστασία να σας καταγγείλει τον Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Είχε από μένα την αμέριστη συμπαράσταση, ήξερε ότι ήθελα να παραμείνει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Δεν θεώρησα ότι μπορεί να εννοούσε  εμένα. Εξεπλάγην

Συνήγορος υπεράσπισης: Εμπόδια στην έρευνα που διεξήγαγε η κ. Τουλουπάκη υπήρχαν;

Μάρτυρας: Πάρα πολλά, είχαν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της, χρειάζονταν να αφήνεις τη δουλειά σου δηλαδή και να ασχολείσαι με αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω πόσες εξηγήσεις έχει δώσει. Εγώ απορούσα με την αντοχή τους.

Συνήγορος: Δεν το έβαλαν όμως στα πόδια;

Μάρτυρας: Όχι, δεν το έβαλαν στα πόδια

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στην περιβόητη επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου, κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο γραφείο της. Είπε χαρακτηριστικά: «Λίγο πριν έρθει η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, στο γραφείο μου ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Είχε κλείσει το ραντεβού πριν από ημέρες. Εγώ ήθελα να έρχονται οι πολιτικοί στο γραφείο μου και εκεί επάνω είπα το ότι ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κ. Τουλουπάκη».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες