Εισαγγελικό «ναι» στο αίτημα Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης – «Υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, είναι στο νοσοκομείο» είπαν οι δικηγόροι του στη δίκη του

Υπέρ της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με την  επιβολή περιοριστικών όρων, τάχθηκε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προτείνοντας να γίνει δεκτό σχετικό αίτημα της υπεράσπισής του. Την τελική απόφαση ωστόσο θα την  λάβει το δικαστήριο.

Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως πλέον ο κατηγορούμενος δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, ήτοι στην τηλεόραση και το θέατρο, και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. Με το σκεπτικό αυτό η εισαγγελέας ζήτησε να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του ηθοποιού με τους όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ. «Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος», ανέφερε ακόμη εισαγγελέας για τον κατηγορούμενο ηθοποιό.
Νωρίτερα, οι συνήγοροι του ηθοποιού ανέφεραν στο ακροατήριο πως ο εντολέας τους έχει υποστεί «ισχαιμικό έμφρακτο επεισόδιο» οι οποίο ζήτησαν από το δικαστήριο να μην αποφασίσει την παράταση της προσωπική κράτηση του εντολέα τους αλλά να διατάξει είτε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό είτε να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, οι δικηγόροι του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησαν από την έδρα σε περίπτωση που αποφασίσει τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού, τότε να μην του επιβάλλει τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας, διότι, όπως είπαν, ο Π. Φιλιππίδης δεν έχει ούτε 5.000 ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να είναι το ποσό της εγγυοδοσίας ώστε να αφεθεί ελεύθερος. Αντίθετα, οι συνήγοροι ζήτησαν να επιβληθούν  στον ηθοποιό όροι, όπως εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κ.λπ.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του ηθοποιού ο εκ των συνηγόρων του Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι παρά τη κακή διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του, ο εντολέας του ήθελε να φύγει από το νοσοκομείο και οι γιατροί δεν τον άφηναν. «Παρ’ όλα αυτά σηκώθηκε και επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού γιατί ήθελε να είναι εδώ. Σήμερα ξημερώματα κατέρρευσε και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο. Πρόκειται για πολύ σοβαρό επεισόδιο, λόγω του υποκείμενου νοσήματος του σακχαρώδους διαβήτη» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος για να συνεχίσει λέγοντας τα εξής στο ακροατήριο: «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται (…) είναι ύποπτος τελέσεως νέων αδικημάτων ο Π. Φιλιππίδης για να τον κρατήσετε και άλλους έξι μήνες στη φυλακή; Είναι αδρανοποιημένος εντελώς, είναι τελειωμένος με τα όσα έχει ζήσει. Για αυτό είπα κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι. Από το να πεθάνει στη φυλακή να πεθάνει στο σπίτι του…».  Ακόμη, κατά τους δικηγόρους του ηθοποιού, ο ίδιος ήθελε να εμφανιστεί σήμερα στη δίκη του ώστε να μην τον σκεφτεί κανείς, όπως φέρεται να τους είπε, ότι παίζει θέατρο.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες