27.5 C
Athens
25 C
Thessaloniki
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Εκπαίδευση 30 στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα αυτοάμυνας, μεταγωγής κρατουμένων και φρούρησης στόχων!


    Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, η εκπαίδευση νέων εκπαιδευτών σε θέματα αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής, σκοποβολής, μεταγωγής κρατουμένων, φρούρησης στόχων και δίκυκλης αστυνόμευσης, η οποία υλοποιήθηκε με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ. και την παρακολούθησαν επιτυχώς -30- στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της εκπαίδευσης, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης μέσω της συμμετοχής των εκπαιδευομένων σε σενάρια προσομοίωσης πραγματικών περιστατικών, τα οποία παρακολούθησαν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μάλλιος, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος κα Παναγιώτα Θερμογιάννη και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος κ. Διονύσιος Κωστής.

    Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχάρη τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους δίνοντας κατευθύνσεις και παραινέσεις στους τελευταίους, για την περαιτέρω μετάδοση της κεκτημένης γνώσης, ενώ μετέπειτα επέδωσε σε αυτούς τα πιστοποιητικά σπουδών τους.


    Η εκπαίδευση διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα από 27-05-2024 έως 12-07-2024 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ειδικής Αστυνομικής Εκπαίδευσης (Τ.ΕΙΔ.Α.Ε.) Λαγονησίου, στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο Αττικής και στο πεδίο βολής του στρατοπέδου Καραϊσκάκη (πρώην ΚΕΒΟΠ), στο Χαϊδάρι Αττικής.

    Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η παροχή στα στελέχη των απαραίτητων εξειδικευμένων υπηρεσιακών γνώσεων, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των καθηκόντων τους.


    Το πρόγραμμα για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

    Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάστηκε πλήρες πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, διάρκειας -7- εβδομάδων, σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους διδάσκοντες καθηγητές, σε θέματα, όπως:

    • μέθοδοι επικοινωνίας εκπαιδευτή με τους εκπαιδευόμενους και στοιχεία αποτελεσματικής επικοινωνίας – ικανοτήτων – δεξιοτήτων των εκπαιδευτών,
    • στοιχεία ψυχολογίας,
    • πρώτες βοήθειες,
    • τεχνικές αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής και αμυντικής σκοποβολής,
    • ανάλυση νομοθετικού πλαισίου περί οπλοφορίας – χρήσης πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς,
    • εκπαιδευτικές βολές με διαφορετικού τύπου όπλα και
    • ασκήσεις διαχείρισης κρίσιμων αστυνομικών καταστάσεων σε εξομοιωτή κ.λπ.

    Πριν την έναρξη της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, διαδικασία προεπιλογής των υποψήφιων εκπαιδευτών προκειμένου εξεταστεί ότι τα προς εκπαίδευση στελέχη πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εκπαίδευσης και μετέπειτα στα καθήκοντα του εκπαιδευτή. Η διαδικασία προεπιλογής περιελάμβανε βολή με πιστόλι και υποπολυβόλο MP-5 με ατομικό χρονομετρημένο τεστ, τεστ φυσικής κατάστασης και ακολούθως συνέντευξη των υποψηφίων από πενταμελή επιτροπή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ