17.8 C
Athens
13.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025
More

    Ενισχύεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελασσόνας με νέα οχήματα και εξοπλισμό

    Ο Δήμος Ελασσόνας θα αποκτήσει νέο μηχανολογικό εξοπλισμό για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

    Η προμήθεια περιλαμβάνει ημιφορτηγό με πυροσβεστικό εξοπλισμό, ημιφορτηγό με εκχιονιστικό εξοπλισμό, υδροφόρο όχημα με συστήματα πυρόσβεσης και πλυστικό, καθώς και βοηθητικό SUV 4X4, ώστε ο δήμος να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα σε έντονα καιρικά φαινόμενα.

    Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αποφάσισε την ένταξη της πράξης «Εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελασσόνας» στο πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027», με συνολικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

    Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από δημόσιους πόρους.

    Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας υπογράμμισε ότι η περιοχή, με 78% της έκτασής της ορεινή και ημιορεινή, αντιμετωπίζει κάθε χρόνο προβλήματα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

    Τον χειμώνα, πολλοί από τους 60 οικισμούς αποκλείονται εξαιτίας των χιονοπτώσεων, ενώ το καλοκαίρι ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι συνεχής.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι με τον νέο εξοπλισμό – τα δύο ημιφορτηγά, το υδροφόρο όχημα και το βοηθητικό 4X4 – ο δήμος θα μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των δημοτών.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η επένδυση αυτή δεν είναι απλώς η προμήθεια μηχανημάτων, αλλά μια ουσιαστική ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ