26.4 C
Athens
26.7 C
Thessaloniki
Τρίτη 29 Ιουλίου 2025

Ένοχος για απόπειρα εκβίασης της Ζέττας Μακρή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης

Ένοχος για απόπειρα εκβίασης της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ζέττας Μακρή κρίθηκε ομόφωνα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης από το αρμόδιο δικαστήριο του Βόλου.

Το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο για απόπειρα εκβιασμού και όχι για τετελεσμένο εκβιασμό όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

Ο Δημήτρης Μαρέδης αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ενώ οι συνήγοροί του ζήτησαν στην ποινή του να ληφθεί υπ’ όψιν ο πρότερος σύννομος βίος και το γεγονός ότι είναι πατέρας ενός βρέφους.


Ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε επειδή κρίθηκε ότι ζήτησε 15.000 ευρώ από την κυρία Μακρή για να σταματήσουν τα αρνητικά δημοσιεύματα εις βάρος της.

Την ενοχή του είχε ζητήσει και η εισαγγελέας, που υποστήριξε ότι οι καταγγελία της βουλευτή επιβεβαιώνεται.

«Εν κατακλείδι, βήμα-βήμα αποδεικνύεται ότι πραγματοποιείται η πράξη της εκβίασης. Δέχεται τα χρήματα ενώ γνωρίζει ότι είναι δικά της. Με τα δεδομένα αυτά, η πρόταση είναι καταδικαστική και προτείνω την ενοχή του για τετελεσμένη στην διακεκριμένη μορφή της εκβίαση», είχε πει η εισαγγελέας.


Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, εξαγοράσιμα προς 10 ευρώ την ημέρα και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή και δικαίωμα έφεσης που θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

 




0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ