13 C
Athens
10.4 C
Thessaloniki
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025
More

    Εντείνει τις πιέσεις η Τουρκία – Αυξάνονται μεταναστευτικές ροές σε Έβρο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα βουλγαρικά σύνορα

    Επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές κατά μήκος των χερσαίων συνόρων ανάμεσα σε Βουλγαρία και Τουρκία η κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» που κήρυξαν οι αρχές της γειτονικής χώρας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

    Παράλληλα αυξήθηκαν και τα μέτρα φρούρησης στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας όπου χθες εντοπίστηκε πλοιάριο που μετέφερε από την Τουρκία παράνομους μετανάστες.

    Όλα αυτά την ώρα που η Αθήνα ανησυχεί για τις κινήσεις της Άγκυρας στον Έβρο. Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο ανησυχεί για τις Τουρκικές προθέσεις στον Έβρο και για πιθανή απόπειρα μαζικής εισόδου μεταναστών. Στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι είναι σε  επιχειρησιακή ετοιμότητα.

    Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο TheStandard.

     



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ