Επεισόδια στα Εξάρχεια: Δύο προσαγωγές, 1 σύλληψη και ένας τραυμαίας αστυνομικός

Σε δύο προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησαν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, έγινε μια σύλληψη ατόμου που έκανε επιθέσεις στις διμοιρίες, ενώ τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Βρέθηκαν κρυμμένες μολότοφ σε διάφορα σημεία μέσα στα Εξάρχεια οι οποίες ήταν έτοιμες για να χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όπως σημειώνουν ομάδες ατόμων αποσπάστηκαν από την πορεία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν στο σημείο, με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ έστησαν οδοφράγματα στις οδούς γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων και σε μία σύλληψη.

Περίπου 800 άτομα είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή του σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.

«Κλεφτοπόλεμος» αντιεξουσιαστών και αστυνομικών

Υπενθυμίζεται ότι μικρής έκτασης επεισόδια με σποραδικές επιθέσεις κατά των ΜΑΤ από ομάδες ατόμων σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, στα στενά.

Τα ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας μικρή χρήση χημικών και βομβών μολότοφ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παρατεταγμένες στην πλατεία, ενώ θέση έχει πάρει και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για το μετρό που γίνεται στην πλατεία Εξαρχείων.

Τους συγκεντρωμένους ακολουθούσε η αύρα της ΕΛΑΣ και δυο διμοιρίες ΜΑΤ. Φωτιά έβαλαν άγνωστοι σε κάδο στην οδό Στουρνάρη.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή του σταθμού μετρό στην περιοχή.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν ότι θέλουν την «μια πλατεία ζωντανή για όλους και όλες. Μια πλατεία με πράσινο και χώρο, μια πλατεία της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας».

Η κινητοποίηση έχει οργανωθεί από την πρωτοβουλία «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων».

 

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες