16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Επιχείρησαν να πουλήσουν πλαστό πίνακα του Πικάσο για 14 εκατ. ευρώ – Αστυνομικός υποδύθηκε τον υποψήφιο αγοραστή

    Χειροπέδες σε 13 άτομα που άνηκαν σε οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας πέρασε η Ελληνική Αστυνομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος επιχείρησαν να πουλήσουν έναντι πολλών εκατομμυρίων έναν πλαστό πίνακα του Πικάσο τον οποίο… διαφήμιζαν στους κύκλους τους ως αυθεντικό.

    Θύμα τους θα ήταν ένας επιχειρηματίας ο οποίος θα έδινε ένα ποσό που θα άγγιζε τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

    Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ. και τελικά ο «αγοραστής» που ήταν αστυνομικός από το ελληνικό FBI και συμμετείχε στην επιχείρηση που στήθηκε έβαλε τέλος στη δράση του κυκλώματος.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι Αρχές εντόπισαν πλήθος πλαστών έργων τέχνης (Φασιανός, Μαλέας), αρχαία νομίσματα και διάφορα άλλα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονταν στην κατοχή των συλληφθέντων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι άτομο που είναι γνωστός στις Αρχές για πλαστογραφίες.

    Μέσα στην ημέρα η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ