Επιχείρηση «Tor’s Hammer»: 43χρονος εργαζόμενος σούπερ μάρκετ ο κάτοχος 2,5 εκατ. αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων

Περιπολικό

Ο κάτοχος του πορνογραφικού υλικού-μαμούθ στη Δράμα είναι ένας 43χρονος, ανύπαντρος εργαζόμενος  σε σούπερ μάρκετ.

Εντοπίστηκε σε συνεργασία της Europol, των γαλλικών αρχών. Εφτασαν στα ίχνη του από χρήστες του dark web.

Ο 43χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία, «Τor’s Ηammer».

2,5 εκατ. αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων στην κατοχή του

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή (03/06), μέσα στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα άτομο το οποίο είχε στην κατοχή του τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Έπειτα από την αξιοποίηση κατάλληλων πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol, προέκυψε ότι στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι Γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την επακόλουθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν για έρευνα στην οικία του ατόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes .

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα ανωτέρω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes .

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες