Έξαρση της εγκληματικότητας – Ανασφάλεια στους πολίτες με ληστείες και δολοφονίες σε κοινή θέα

Σοβαρό προβληματισμό στην κοινωνία έχουν προκαλέσει τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας με εκτελέσεις και ληστείες σε κεντρικά σημεία της Πρωτεύουσας με την αστυνομία απούσα.

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση δυο ατόμων από επαγγελματία δολοφόνου παρουσία δεκάδων ατόμων κάθε ηλικίας το βράδυ της Κυριακής, καταγγέλλουν την παντελή απουσία αστυνομικών από την περιοχή, ενώ σε απόσταση 300 μέτρων από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Συντάγματος που φυλούν άνδρες της ΥΜΕΤ, κακοποιοί εισέβαλαν ανενόχλητοι σε κατάστημα πανάκριβων κοσμημάτων και ρολογιών και έφυγαν σαν κύριοι μέσα στο πλήθος!

Η έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας του τελευταίου διαστήματος, θέτει εν αμφιβόλω το δόγμα περί «νόμου και τάξης» με τους πολίτες να γίνονται μάρτυρες χαρακτηριστικής απουσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν συνεχώς τα άδεια αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας, την έλλειψη αστυνομικών στις γειτονιές και την μείωση της παρουσίας ακόμη και των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ που αποτελεί την ομάδα αιχμής ως προς την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται καθημερινά οι στατικές φυλάξεις, ατόμων, εταιριών, ακόμη και… σούπερ μάρκετ που θεωρούνται στόχοι, αφήνοντας απροστάτευτους τους πολίτες.

Πολιτική και φυσική ηγεσία καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να επανέλθει η ασφάλεια στις γειτονιές, ενώ είναι επιβεβλημένη από την κοινωνία η σύλληψη κακοποιών που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη. Κάθε σύλληψη, δεν θα αποτελεί «επιτυχία» και αφορμή για αυτοπροβολή, αλλά επιστροφή στην κανονικότητα και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες