6.5 C
Athens
6.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025
More

    Fake News και Λαϊκισμός: Το σήμα κατατεθέν του Βελόπουλου, αναφέρουν σε non-paper πηγές του υπ. Μετανάστευσης

    «Λαϊκιστής και αδιάβαστος αποδείχθηκε ξανά ο Κυριάκος Βελόπουλος», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε non-paper, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, ύστερα από συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης στη χώρα μας.

    «Εκμεταλλευόμενος το βήμα που του δόθηκε μέσω της εκπομπής ”Καλημέρα Ελλάδα” στον Ant1, εξαπέλυσε μύδρους κατά της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με έωλες καταγγελίες και χυδαία διασπορά ψευδών ειδήσεων», τονίζουν οι πηγές.

    Παράλληλα στη συνέχεια ξεκαθαρίζουν: «Η χρηματοδότηση της σίτισης, της διερμηνείας και της διαχείρισης δομών για πολίτες τρίτων χωρών στην Ελλάδα δεν προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από ευρωπαϊκά κονδύλια. Συνεπώς ο Έλληνας φορολογούμενος δεν πληρώνει τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στις δομές».

    Ως κοινοβουλευτικός, ο κ. Βελόπουλος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι:

    • Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οκτώ hot spot. Υπάρχουν 8 Κέντρα Καταγραφής (5 στα νησιά, ένα στον Έβρο και δύο στην ενδοχώρα) και 25 Κέντρα Φιλοξενίας.
    • Τα 8 εκατομμύρια ευρώ στα οποία αναφέρθηκε δεν προορίζονται για δέκα διερμηνείς ούτε αφορούν την περίοδο ’24-’25. Πρόκειται για τετραετές πρόγραμμα που καλύπτει 275 διερμηνείς σε όλη την επικράτεια για την Υπηρεσία Ασύλου την Αρχή Προσφυγών και Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
    • Η χρηματοδότηση της σίτισης, της διερμηνείας και της διαχείρισης δομών για πολίτες τρίτων χωρών στην Ελλάδα δεν προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από ευρωπαϊκά κονδύλια. Συνεπώς ο Έλληνας φορολογούμενος δεν πληρώνει τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στις δομές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει το σιτηρέσιο των 6,8 ευρώ ημερησίως για τρία γεύματα και έχει προβεί επανειλημμένως σε αυστηρούς ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί τόσο η καλή ποιότητα όσο και η καθορισμένη τιμή.


    Η Κυβέρνηση και το ΥΜΑ έχουν οικοδομήσει ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό σύστημα υποδοχής και καταγραφής όλων όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Ενισχύουν την ασφάλεια των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, αυξάνουν διαρκώς τις επιστροφές παράνομων μεταναστών και έχουν πετύχει σημαντική εξοικονόμηση των δαπανών.

    Μάλλον όλα αυτά τελικά ενοχλούν τον κ. Βελόπουλο.




    guest
    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ