16.9 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026
More

    FIR Αθηνών: Τι εξετάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το χάος που δημιουργήθηκε στα ελληνικά αεροδρόμια

    Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν αναλάβει την έρευνα για το χάος που δημιουργήθηκε την Κυριακή (4/1) στο FIR Αθηνών.

    Σύμφωνα με το STAR, θα ψάξουν αν υπήρξε δόλος και για εννέα ώρες δεν πετούσε τίποτα πάνω από τα 10.000 πόδια.

    Θα ξεκινήσουν με καταθέσεις από όσους εμπλέκονται και από όσους χειρίστηκαν την κατάσταση στην πολιτική αεροπορία και θα περιμένουν παράλληλα τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που είναι σε πλήρη εξέλιξη για να γίνει μια συνεκτίμηση.

    Η έρευνα αυτή θα κινείται παράλληλα με την έρευνα της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε από τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Δήμα.

    Επικεφαλής είναι ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

    Όπως μετέδωσε το STAR, δεν θα είναι «μια έρευνα στα τυφλά».

    Υπάρχουν ήδη κάποια δεδομένα, καθώς το 85% των συστημάτων είναι αναλογικό, κάτι το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς, μεταφράζεται σε χαμηλό ποσοστό έκθεσης σε κυβερνοεπίθεση.

    Τα συστήματα είναι από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Πάντως οι πιθανότητες αστοχίας υλικού εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερες, από μια υβριδική επίθεση.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ