Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκια της οποίας σαρώνουν τις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν οι μεγάλες φωτιές των προηγούμενων ημερών.
Σε συνδυασμό με τα στοιχεία που λαμβάνουν από την ΕΛ.ΑΣ., οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής προσπαθούν να σχηματίσουν σαφή εικόνα για τα αίτια των εστιών φωτιάς που σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα.
Αυτό που τους προβληματίζει είναι το σχεδόν ταυτόχρονο ξέσπασμα των πυρκαγιών στα δυτικά της χώρας, καθώς οι μεγάλες φωτιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες σε Πρέβεζα, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ζάκυνθο προκάλεσαν διασπορά των δυνάμεων πυρόσβεσης, δυσχεραίνοντας το έργο τους.
Ήδη από την περασμένη Πέμπτη έχουν συλληφθεί τρεις νεαροί άνδρες στην Πάτρα για δύο διαφορετικά περιστατικά.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, ερευνάται η πιθανότητα ύπαρξης ηθικού αυτουργού, κυρίως πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε στα Σουχαινά.
Λίγες στιγμές μετά την εκδήλωση της εστίας φωτιάς στην περιοχή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, κάτοικοι των Σουχαινών φωτογράφισαν μια μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν ένας 19χρονος και ένας 27χρονος, γεγονός που οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους.
Ομολόγησε ο 19χρονος για τη φωτιά στην Πάτρα
Ενώπιον των Αρχών, ο 19χρονος παραδέχθηκε πως έβαλε φωτιά, ενώ ο 27χρονος επικαλέστηκε ότι δεν θυμάται τι έγινε επειδή ήταν μεθυσμένος. Οι Αρχές όμως ερευνούν κάθε πιθανό σενάριο, ακόμα και να εκτελούσαν εντολές τρίτου.
Οι δύο συλληφθέντες χαρακτηρίζονται χρήστες ουσιών, οι οποίοι δεν είχαν ιδιαίτερα στενές σχέσεις μεταξύ τους.
Έτσι, το γεγονός ότι βρέθηκαν μαζί στο σημείο και την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, αναγκάζει τις Αρχές να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να ήθελαν, μέσω του εμπρησμού, να προκαλέσουν φθορά στην περιουσία συγκεκριμένου επιχειρηματία που κατοικεί στην περιοχή.
Διαφορετική θεωρείται η περίπτωση του τρίτου ατόμου στην περιοχή Γηροκομείου της Πάτρας, που επίσης συνελήφθη έπειτα από φωτογραφίες κατοίκων οι οποίες τον δείχνουν να σκύβει σε ένα χωράφι και έπειτα να φεύγει από αυτό.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν εκεί για να σβήσει μια καύτρα που είχε ξεφύγει από το κύριο μέτωπο της φωτιάς, ενώ υπάρχουν μάρτυρες που λένε ότι είχαν σπεύσει μαζί για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.