Τέσσερα βίντεο από κάμερες ασφαλείας στα οποία καταγράφονται δύο άτομα με καταγωγή από την Αλβανία, να συμμετέχουν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη του επονομαζόμενου «Θαμνάκια» ή «τρελού», οδήγησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονία του 53χρονου που εκτελέστηκε έξω από ιατρικό κέντρο τον Απρίλιο του 2025.
Σύμφωνα με στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, τα δυο άτομα σχεδίαζαν ακόμη μία δολοφονία με στόχο, είτε βαρυποινίτη που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, είτε ενός επιχειρηματία με καταστήματα σε Αθήνα και Μύκονο.
Στην υπόθεση της δολοφονίας του 53χρονου «Θαμνάκια» στο Χαλάνδρι, εμπλέκεται σύμφωνα με τις Αρχές και ένας trapper που είχε απασχολήσει για την απαγωγή γιου γνωστού κοσμηματοπώλη στον Υμηττό, τον Μάιο του 2025, καθώς και ένας ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί.
Το προφίλ των συλληφθέντων
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δυο από τους συλληφθέντες είναι άτομα με καταγωγή από την Αλβανία.
Κάμερες ασφαλείας, τους είχαν καταγράψει να βρίσκονται μεταξύ της ομάδας εκτελεστών του Γιώργου Μοσχούρη, στο Αιγάλεω, στο σημείο της εκτέλεσης του 53χρονου στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης, στο σημείο που πυρπόλησαν το αυτοκίνητο διαφυγής μετά τη δολοφονία και ενώ επιστρέφουν στα σπίτια τους σε Ασπρόπυργο και Χαϊδάρι αντίστοιχα.
Αξιωματικού του ελληνικού FBI εκτιμούν, πως είχαν ρόλο «ομάδας υποστήριξης» των δολοφόνων του 53χρονου.
Μάλιστα ένας από αυτούς φέρεται να ήταν παλιός συνεργάτης του Γιάννη Λάλα, ο οποίος είχε εμπλακεί και αθωωθεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο το 2021.
Ο Γιάννης Λάλας είχε εκτελεστεί από τέσσερα άτομα σε μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Αράχωβα τον Νοέμβριο του 2025.
Παράλληλα έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα, τα οποία όμως, μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη σύλληψη.
Ετοίμαζαν νέα δολοφονία – Παρακολουθούσαν δικηγόρο
Τα στελέχη του Ελληνικού FBI, είχαν θέσει τα δύο άτομα Αλβανικής υπηκοότητας υπό επιτήρηση τους τελευταίους μήνες και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύλληψή τους, καθώς διαπίστωσαν πως προετοίμαζαν την δολοφονία ενός ακόμη ατόμου.
Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως «στόχος» τους ήταν ένας βαρυποινίτης, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, τον οποίο σχεδίαζαν να σκοτώσουν μόλις λάμβανε ολιγοήμερη άδεια.
Παράλληλα διαπίστωσαν, πως είχαν καταφέρει να τοποθετήσουν «κρυφές» κάμερες στο σπίτι της δικηγόρου του βαρυποινίτη, για να παρακολουθούν κάθε της κίνηση, ενώ είχαν εγκαταστήσει σύστημα γεωεντοπισμού (gps) στο αυτοκίνητό της, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη δολοφονία του βαρυποινίτη.
Παράλληλα, τα στελέχη της Δ.Α.Ο.Ε, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δυο συλληφθέντες, να επιχειρούσαν να εκτελέσουν επιχειρηματία, με καταστήματα εστίασης σε Αθήνα και την «κοσμοπολίτικη» Μύκονο, καθώς του «χρεώνουν» φιλική σχέση με τον γνωστό βαρυποινίτη.
Γιώργος Μοσχούρης: Η εκτέλεση του «Θαμνάκια»
Ο Γιώργος Μοσχούρης, στον οποίο αστυνομικές πηγές είχαν αποδώσει «ηγετικό» ρόλο στην λεγόμενη Greek Mafia, εκτελέστηκε με περισσότερες από 50 σφαίρες από καλάσνικοφ, έξω από ιδιωτική κλινική στο Χαλάνδρι στις 24 Απριλίου του 2025.
Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και όπως φαίνεται γνώριζαν πως παρότι συνήθως κυκλοφορούσε με άτομα της προσωπικής του ασφάλειας, εκείνο το μεσημέρι θα ήταν μόνος.
Στην ενέργεια σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συμμετείχε «μικτή ομάδα εκτελεστών» στην οποία συμμετείχαν Αλβανοί δολοφόνοι, αλλά και δυο Ρώσοι, της ομάδας του «Έντικ», που αμέσως μετά την ενέργεια διέφυγαν στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο «Έντικ», που διαμένει στο Ντουμπάι, φέρεται να είναι το άτομο που έχει δώσει την εντολή εκτέλεσης της «παλιάς φουρνιάς» της λεγόμενης Greek Mafia.
Υπενθυμίζεται πως για την δολοφονία του «Θαμνάκια» η Ελληνική Αστυνομία είχε συλλάβει ακόμη τρία άτομα στις 7 Μαΐου του 2026.
Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και εκρήξεις.
Η έκρηξη στην έκθεση αυτοκινήτων και η απαγωγή
Τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου του 2024, μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τους κατοίκους στην οδό Θησέως στη Νέα Ερυθραία.
Αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως δυο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, είχαν ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει μέσα σε σακίδιο, έξω από έκθεση αυτοκινήτων.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς και δυο αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη συγκεκριμένη επίθεση, ένας από τους δράστες ήταν ένας γνωστός trapper που βρίσκεται έγκλειστος στα φυλακές.
Το άτομο αυτό, ήταν ένας από τους δράστες της απαγωγής του γιου γνωστού κοσμηματοπώλη τον Μάιο του 2025.
Οι δράστες, είχαν μεταφέρει το θύμα τους σε απόμερο σημείο στον Υμηττό και του ζητούσαν ως λύτρα το ποσό των 25.000 ευρώ προκειμένου να τον απελευθερώσουν.
Ο 24χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τους δράστες, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν, «κόλλησε» στην κίνηση στην Γλυφάδα και κατάφερε να βγει από αυτό.
Ενημέρωσε άμεσα τους αστυνομικούς που μετά από έρευνες συνέλαβε τους δράστες της απαγωγής.
Μεταξύ αυτών ήταν και ο γνωστός trapper.
Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες
Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορούμενων για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Μοσχούρη, ασκήθηκαν διώξεις για εννιά κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από δόλο, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση παράνομης οπλοφορίας.

