Ιράν: Επιτέθηκαν στο αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» οι Φρουροί της Επανάστασης – Οι ΗΠΑ βύθισαν ιρανικό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν

Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν ανακοίνωσαν σε δήλωσή τους ότι επιτέθηκαν στο αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν με τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν χτυπήθηκε από τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους», αναφέρουν οι Φρουροί σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προειδοποιώντας ότι «η ξηρά και η θάλασσα θα γίνουν όλο και περισσότερο νεκροταφείο των τρομοκρατών επιτιθέμενων».

«Οι ιρανικοί πύραυλοι ούτε καν πλησίασαν το αεροπλανοφόρο Λίνκολν» ανακοίνωσε η Centcom

Ο αμερικανικός στρατός διέψευσε λίγο αργότερα ότι το αεροπλανοφόρο Λίνκολν χτυπήθηκε από το Ιράν.

«Οι πύραυλοι που εξαπολύθηκαν δεν πλησίασαν καν», ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση, απαντώντας στον ισχυρισμό της Τεχεράνης περί στοχοποίησης με τέσσερις πυραύλους.

Οι ΗΠΑ βύθισαν πλοίο του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν

Ο αμερικανικός στρατός με νεότερη ενημέρωση υποστηρίζει ότι έπληξε «ιρανική κορβέτα κλάσης Jamaran».

«Το πλοίο αυτή τη στιγμή βυθίζεται στον πυθμένα του Κόλπου του Ομάν, σε προβλήτα στο Τσαχ Μπαχάρ», ανέφερε.

«Όπως είπε ο πρόεδρος, τα μέλη των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, των IRGC και της αστυνομίας “πρέπει να καταθέσουν τα όπλα τους”. Εγκαταλείψτε το πλοίο».

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν εν ώρα μάχης. Πέντε ακόμη έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τη Διοίκηση Κεντρικών Δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Αρκετοί ακόμη υπέστησαν ελαφρά τραύματα από θραύσματα και διασείσεις και βρίσκονται στη διαδικασία επιστροφής στα καθήκοντά τους», προστίθεται σε ανακοίνωση του στρατού.

«Οι μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται και η επιχείρηση αντίδρασής μας βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η κατάσταση είναι ρευστή, επομένως, από σεβασμό προς τις οικογένειες, θα παρακρατήσουμε επιπλέον πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ταυτοτήτων των πεσόντων στρατιωτών μας, έως 24 ώρες αφότου ενημερωθούν οι πλησιέστεροι συγγενείς».

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν B-2 για τις επιθέσεις στο Ιράν

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-2 στις χθεσινές επιθέσεις κατά του Ιράν, σύμφωνα με αναλυτές που παρακολουθούν δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων από ανοιχτές πηγές.

Η πληροφορία δημοσιεύθηκε από τον ιδρυτή της Military Air Tracking Alliance, μιας ομάδας περίπου 30 αναλυτών ανοιχτών πηγών που αναλύει τη στρατιωτική και κυβερνητική πτητική δραστηριότητα. Δεν έχει υπάρξει ακόμη επιβεβαίωση της αναφοράς από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν B-2, τα προηγμένα αεροσκάφη που είναι γνωστά για την ικανότητά τους να μεταφέρουν τεράστιες βόμβες κατά των οχυρών, κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο τέλος του πολέμου του Ιουνίου 2025 μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.



0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ