Καιρός: Τετάρτη και Πέμπτη οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης, έως 31 °C η θερμοκρασία – Η πρόβλεψη του Κολυδά

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες που θα φθάσουν και τους 31 βιαθμούς Κελσίου θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα έχει ο καιρός αυτή την εβδομάδα.

Η σκόνη θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή και οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, επισημαίνει σε ανάρτηση ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 30-31 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στη Βόρεια Κρήτη πιθανόν να τους ξεπεράσουν στα μέσα της εβδομάδος», συνεχίζει ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ και σημειώνει ότι η αστάθεια θα είναι περιορισμένη κυρίως στα βόρεια από την Τετάρτη.

Καιρός: Θερμές αέριες μάζες, «πλούσιες» σε σκόνη προβλέει το meteo

Υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται τουλάχιστον έως την Παρασκευή αναφέρει και το Meteo, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

«Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην ανατολική Μεσόγειο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά προς τη χώρα μας θερμών αέριων μαζών, πλούσιων σε σαχαριανή σκόνη. Η ατμοσφαιρική αστάθεια θα είναι περιορισμένη και θα αποφέρει τοπικές βροχές κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια τη Δευτέρα και την Τρίτη», αναφέρει το Meteo.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα δύο χάρτες. Στον πρώτο, παρουσιάζεται ενδεικτικά η συγκέντρωση της σκόνης στην ατμόσφαιρα κοντά στο έδαφος καθώς και ο άνεμος το πρωί της Τετάρτης (7/5). Στον δεύτερο φαίνεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων από τη μέση τιμή, σύμφωνα με τα δεδομένα της περιόδου 1979-2010. Οι θερμές αέριες μάζες θα είναι έως 8-10 βαθμούς Κελσίου θερμότερες από τη μέση τιμή.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ