Κανένα ελαφρυντικό για τον προπονητή ιστιοπλοΐας – Του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Την απόφασή του επί της ποινής ανακοίνωση αργά σήμερα το βράδυ έπειτα από ολοήμερη ακροαματική διαδικασία και δέκα συνολικά συνεδριάσεις το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δίκασε τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας για τρία κακουργήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό της ανήλικης αθλήτριάς του Αμαλίας.

Το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή και ομόφωνα δεν του αναγνώρισε κανένα από τα τρία ελαφρυντικά που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπισή του (πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας). Κάθειρξη 13 ετών είχε ζητήσει νωρίτερα να επιβληθεί στον κατηγορούμενο και ο εισαγγελέας της έδρας.

Της απόφασης επί της ποινής είχε προηγηθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής του κατηγορούμενου.  Με αυτή, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ανήλικης, το 2011, αθλήτριας. Όπως ανακοινώθηκε δυο δικαστές και ένας ένορκος είχαν την άποψη ότι πρέπει να καταδικασθεί.

Αντίθετα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης, ενώ δικαστές και ένορκοι τον αθώωσαν από το αδίκημα το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, καθώς αυτό όπως έκριναν απορροφήθηκε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια της ανήλικης.

Οι γονείς της Αμαλίας, όπως και η ίδια η κοπέλα, 21 ετών σήμερα, όταν άκουσαν την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων για αθώωση του κατηγορούμενου από το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση αποχώρησαν φανερά ενοχλημένοι από το δικαστήριο.  Μάλιστα, η μητέρα της κοπέλας ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, σήμερα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για βιασμό κατ εξακολούθηση σε βάρος της ανήλικης, πρόταση που όμως δεν έγινε εν τέλει δεκτή από την έδρα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες