26.2 C
Athens
24.3 C
Thessaloniki
Τετάρτη 7 Μαΐου 2025

Καταδικάστηκε «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» για βίντεο κατά των «Ελληνικών hoaxes»

Συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 49χρονο, αυτοαποκαλούμενο «διοικητή» των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», για ανάρτηση βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου καταφερόταν εναντίον των «Ελληνικών hoaxes» και προσωπικά κατά δημοσιογράφου- αρχισυντάκτη του οργανισμού.

Κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση και απειλή διάπραξης εγκλημάτων. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος κατά του 49χρονου.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο μηνυτής – μεταξύ άλλων – έκανε λόγο για απειλές και ύβρεις που εκτόξευσε εις βάρος του ο κατηγορούμενος, αλλά και στοχοποίηση των «hoaxes» με χαρακτηρισμούς όπως «εγκληματική οργάνωση».

Στην απολογία του, ο 49χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκε των θέσεων που είχε διατυπώσει στο βίντεο για τα «hoaxes».




guest


0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ