11.9 C
Athens
8.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024
More

    Κεταμίνη, κατηγορία για ανθρωποκτονία και άλλοθι μαζί!

    Είναι ίσως η πρώτη φορά στα εγκληματολογικά χρονικά που μια τόσο συγκλονιστική υπόθεση, όπως αυτή της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα κρέμεται κυριολεκτικά από μια τρίχα.

    Από τα μαλλάκια της άτυχης Τζωρτζίνας, που αφαιρέθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όταν οι γιατροί ξύρισαν το κεφαλάκι του παιδιού, προκειμένου να τοποθετήσουν τα απαραίτητα ηλεκτρόδια. Αλλά και από τα μαλλιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας, η οποία πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού με την βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας του ίδιου του παιδιού της.

    Άρθρο του Βάιου Σύρρου


    Για πρώτη φορά ωστόσο ακόμη και το “όπλο” του εγκλήματος, η τοξική ουσία Κεταμίνη, έχει τη σπάνια ιδιαιτερότητα σ’ αυτή την υπόθεση να αποτελεί τεκμήριο ενοχής αλλά και άλλοθι μαζί!

    Η βασική υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναμένεται να είναι ένα προκλητικό παιχνίδι με το χρόνο και το ομιχλώδες αλλά καθοριστικό ερώτημα, το πότε ακριβώς και από ποιον, χορηγήθηκε η τοξική ουσία. Η βεβαιότητα που θα επιχειρηθεί να γίνει αμφιβολία, με ότι αυτό σημαίνει για την τελική δικαστική απόφαση. Παραδόξως η ίδια στηρίζεται στο πόρισμα της αστυνομίας για να χτίσει τα άλλοθι της.


    Το πρώτο άλλοθι επιχειρεί να το τεκμηριώσει, πάνω στο χρόνο που, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, χρειάζεται η κεταμίνη για να δράσει και να σκοτώσει.

    Ποια ήταν άραγε τα 20 κρίσιμα λεπτά που οδήγησαν στο θάνατο την άτυχη Τζωρτζίνα και αυτήν στη φυλακή;

    Τα πρώτα 20 λεπτά που η ίδια η μάνα ήταν μόνη μαζί με το παιδί της μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όταν η Τζωρτζίνα άρχισε να σβήνει από την τοξική δράση της
    κεταμίνης;

    Ή μήπως, ήταν τα επόμενα 20 λεπτά που την έβγαλαν έξω από το δωμάτιο και οι γιατροί έδιναν απεγνωσμένα μάχη για
    να κρατήσουν το παιδάκι στη ζωή;

    Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι η κεταμίνη πιθανότατα χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης του παιδιού. Για το λόγο αυτό και ζητάει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το ¨Παίδων¨ εάν υπάρχει κεταμίνη στο φαρμακείο του νοσοκομείου, εάν υπάρχει βιβλίο καταγραφής, εάν δόθηκε κεταμίνη στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας και σε ποιους δόθηκε, εάν δόθηκε.

    Εδώ ¨πατάει¨ και στην ασαφή απάντηση του νοσοκομείου που ναι μεν, δηλώνει ότι δεν χορηγήθηκε ποτέ αυτή η ουσία στο παιδί, αλλά δεν ξεκαθαρίζει εάν το φαρμακείο του νοσοκομείου διαθέτει κεταμίνη. Εάν μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές με εμπειρία σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις, διαπιστωθεί χαλαρότητα ελέγχου στο εν λόγω φαρμακείο, τότε η κατάσταση περιπλέκεται σημαντικά. Με δεδομένο μάλιστα ότι δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη μαρτυρία ή κάποιο χειροπιαστό αποδεικτικό στοιχείο, πέρα από το χρόνο χορήγησης της τοξικής ουσίας και της παρουσίας της κατηγορουμένης μέσα στο δωμάτιο.

    5557896 1

    Ποιος λοιπόν χορήγησε τη φονική ουσία;

    Αν το έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, πως την προμηθεύτηκε; Από την αστυνομία λένε ότι αυτό ας το ομολογήσει η ίδια η κατηγορουμένη, η έρευνα απέδειξε ξεκάθαρα δολοφονία. Το παιδί πέθανε από την συγκεκριμένη ουσία, δεν ήταν στη φαρμακευτική αγωγή, δεν χρησιμοποιήθηκε από τους γιατρούς και στο δωμάτιο ήταν μόνο η μητέρα τα τελευταία 20 κρίσιμα λεπτά.

    Εδώ ακριβώς η Ρούλα Πισπιρίγκου, επιχειρεί να χτίζει το δεύτερο μεγάλο άλλοθι της. Ότι δηλαδή δεν είχε ιδέα για το τί είναι η κεταμίνη κι ότι, άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο για πληροφορίες, όταν άκουσε για την τοξική ουσία στα Μέσα Ενημέρωσης, μόλις πριν λίγες μέρες. Αυτό το άλλοθι επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να ανατρέψει η ανακριτική έρευνα.

    Οι αστυνομικοί από το σπίτι της στην Πάτρα, πήραν ένα σακουλάκι που περιείχε τα κομμένα μαλλιά της μικρής Τζωρτζίνας, που αφαιρέθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, αλλά και τρίχες του παιδιού που βρέθηκαν στο καρότσι του. Είναι καθοριστικό για την έκβαση της δίκης να διαπιστωθεί τοξικολογικά εάν και οι προηγούμενες ανεξήγητες κρίσεις του παιδιού είχαν προκληθεί από μικρότερες δόσεις κεταμίνης.

    Ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, είναι ξεκάθαρος:

    «Κάθε εκατοστό της τρίχας ενός ατόμου σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε το τοξικολογικό προφίλ για κάθε μήνα, δεδομένου του ότι η τρίχα μεγαλώνει συγκεκριμένα εκατοστά ανά μήνα. Εφόσον αποτελεί δείγμα από ξυρισμένο σημείο της κεφαλής, μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο δείγμα. Εκεί πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, ώστε να μην υπάρχουν επιμολύνσεις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί, προκειμένου να μην πέσουμε σε λάθη».

    Θα φανεί επίσης εάν η κατηγορούμενη όχι μόνο προσπαθούσε να σκοτώσει τη παιδί της, αλλά φρόντιζε παράλληλα να χτίζει αργά και μεθοδικά ένα μεγάλο άλλοθι, το ότι δήθεν η Τζωρτζίνα πάθαινε συνεχώς κρίσεις από παθολογικά αίτια, και φταίνε οι γιατροί που δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί, ώσπου το παιδί δυστυχώς κατέληξε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτικές αρχές προσανατολίζονται στο να υποβάλουν στην ίδια τοξικολογική εξέταση και την κατηγορούμενη. Κάποια στοιχεία στη συμπεριφορά της, όπως χλωμό πρόσωπο, χαμηλή υποτονική ομιλία, αποστασιοποίηση από σοβαρά γεγονότα που πιθανών να προκάλεσε η ίδια, γενούν υποψίες ότι ίσως να είχε επαφή και η ίδια με την τοξική ουσία. Αν διαπιστωθεί ότι έκανε έστω και για μια στιγμή χρήση κεταμίνης, τότε η υπόθεση ξεκαθαρίζει πλήρως.

    Για τους ανακριτές και γνώριζε και έκανε το έγκλημα.

    vaios syrros

    *Ο Βάιος Σύρρος είναι δημοσιογράφος στο STAR με μακρά εμπειρία στο αστυνομικό και στρατιωτικό ρεπορτάζ.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ