Απατεώνες στην Κηφισιά κατάφεραν μετά από ένα τηλεφώνημα τεσσάρων ωρών στο οποίο προσποιούνταν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ να κλέψουν από ηλικιωμένο ζευγάρι τεράστιας αξίας κοσμήματα με το γνωστό κόλπο περί διαρροής.
«Έχουμε αλλάξει τα ρολόγια σε ηλεκτρονικά και βλέπουμε εδώ στο κέντρο μας ότι υπάρχει μεγάλη διαρροή κιλοβατώρων, με πρόβλημα να έχετε μία έκρηξη στο σπίτι και μία πυρκαγιά», λέει το θύμα απάτης πως της είπαν στο τηλεφώνημα.
«Βάλε χρυσαφικά σε αλουμινόχαρτο», είπαν στην ηλικιωμένη στην Κηφισιά
Ο άγνωστος στην άλλη άκρη της γραμμής παρουσίασε τον εαυτό του ως υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. Με απόλυτη μεθοδικότητα, όπως λέει η ηλικιωμένη στο Mega, της ζήτησαν να βάλει σε αλουμινόχαρτο τα χρυσαφικά της και στη συνέχεια σε σακούλα και να τα τοποθετήσει στο σαλόνι.
«Μας δημιούργησαν τρόμο ότι κάτι κακό συμβαίνει στο σπίτι και ότι αν δεν συνεργαστούμε θα μας διακόψουν το ρεύμα επ’ αόριστον. Μάζεψα ότι είχα, λέει τα μαζέψατε όλα, λέω ναι, τα τυλίξατε, λέω ναι, τότε λέει ας τα αφήσετε σε ένα σημείο, αφήστε τα στο σαλόνι», πρόσθεσε.
Ο απατεώνας δεν σταμάτησε εκεί. Ζήτησε να ανοίξουν τις πόρτες του σπιτιού και της αυλής, υποτίθεται για να ελέγξει τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Και μέσα σε λίγα λεπτά, οι δράστες μπήκαν στο σαλόνι… και άρπαξαν μισό εκατομμύριο ευρώ σε χρυσά και κοσμήματα.
«Ήταν κοσμήματα 30 ετών συνολικά, αγορές, επετείους, οικογενειακά κειμήλια».