7.8 C
Athens
8.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025
More

    Κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στέλνει στη Σαντορίνη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

    Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων που πλήττουν τη Σαντορίνη το τελευταίο διάστημα, αποστέλλει αύριο, Παρασκευή, πολυμελές κλιμάκιο εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών της ειδικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του ΕΕΣ αλλά και κλιμάκιο Κοινωνικών Λειτουργών-Ψυχολόγων, προς ενίσχυση των κατοίκων του νησιού.

    Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, τα ανωτέρω κλιμάκια, θα αποβιβαστούν στο νησί, με διασωστικά οχήματα και επιχειρησιακό εξοπλισμό (κοπτικά μηχανήματα, διασωστικά σχοινιά κ.ά.) αλλά και δύο ειδικά εκπαιδευμένα διασωστικά σκυλιά της ειδικής Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (Κ9) του ΕΕΣ Οι εθελοντές του ΕΕΣ, έχοντας την αναγκαία εκπαίδευση, τεχνογνωσία, εμπειρία και εξοπλισμό θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τις Αρχές.

    Ταυτόχρονα, οι έμπειροι Κοινωνικοί Λειτουργοί-Ψυχολόγοι του ΕΕΣ θα προσφέρουν ψυχοκοινωνική στήριξη και υποστήριξη των κατοίκων του νησιού που δοκιμάζονται ψυχολογικά από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους μοναχικούς ηλικιωμένους, στους χρόνια πάσχοντες, στις νεαρές ηλικίες και τα παιδιά.



    guest
    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ