25.1 C
Athens
26.3 C
Thessaloniki
Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
More

  «Κόλαφος» η δικογραφία για «Δεστεμπασίδη» που απολογείται σήμερα για απάτες με δήθεν δάνεια από το Αμπού Ντάμπι – «Με στοχοποίησαν για τη Novartis» απαντά


  Βαριές κατηγορίες και ορυμαγδό ενοχοποιητικών στοιχείων που τον θέλουν να βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη απάτη δήθεν δανειοδότησης Ελλήνων επιχειρηματικών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καλείται σήμερα να αντικρούσει ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και οι συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι απολογούνται για σειρά βαρύτατων αδικημάτων, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

  Κομβικό ρόλο στην υπόθεση, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ωστόσο ο ίδιος ο Δεστεμπασίδης, ο οποίος έχει ταυτιστεί με τον προστατευόμενο μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis «Μάξιμο Σαράφη». Μια ταύτιση, που μάλλον ούτε και ο ίδιος αρνείται, καθώς με δήλωσή του με από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ την περασμένη Πέμπτη απέδωσε εμμέσως την σύλληψή του για τα δήθεν δάνεια σε ανυποψίαστους επιχειρηματίας στην υπόθεση της Novartis.


  Πλην όμως τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία είναι συντριπτικά για το ρόλο του στην όλη υπόθεση των ψευδών δανειοδοτήσεων επιχειρηματιών. Ο κατηγορούμενος, μαζί με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα (τέσσερα ακόμη παραμένουν ασύλληπτα), «ψάρευε» επιχειρηματίες που δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν στην Ελλάδα και τους έταζε δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τους δήλωνε δε ότι είναι ο εκπρόσωπος της ανύπαρκτης, σύμφωνα με τις έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών εταιρείας με την επωνυμία «Zahrat», η οποία έχει έδρα στο Άμπου Ντάμπι. Η εν λόγω εταιρεία, έπρεπε κατά τον Δεσταμπασίδη, να μεσολαβήσει υποχρεωτικά για την εκταμίευση των δάνειων διότι έτσι θα κέρδιζαν χρόνο και θα γλύτωναν από τη γραφειοκρατία, καθώς τα μουσουλμανικά ήθη απαγορεύουν την απευθείας έντονη δανειοδότηση φυσικών προσώπων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση είναι ογκώδης και περιλαμβάνει πλήθος ηχογραφημένων συνομιλιών του Δεστεμπασίδη με τα υποψήφιά θύματά του από τα οποία κατάφερνε να αποσπάσει δήθεν ως αμοιβή του τεράστια ποσά για τις υπηρεσίες που τους προσέφερε, όπως και μεγάλες προκαταβολές. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη δικογραφία η αμοιβή του κατηγορουμένου για τις δήθεν υπηρεσίες του στην εκταμίευση δανείων που ήταν πολλών εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονταν στο 4 με 8% της αξίας αυτών. Πλέον όμως αυτών, ένα σημαντικό στοιχείο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και φέρεται να καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό του περί «σκευωρίας» σε βάρος του είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος συνομιλώντας στο τλέφωνο με γυναίκα την οποία αποκαλεί Λίτσα της αναφέρει πως τρέχει να μαζέψει προκαταβολές ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα διότι «αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι τη γ…….».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον μετά τη σύλληψή του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και των συγκατηγορουμένων του πολλοί από τους επιχειρηματίες που εξαπατήθηκαν στράφηκαν με μηνύσεις εναντίον του αξιώνοντας τη ποινική του δίωξη.

  «Θα μιλήσω»

  Πάντως από την πλευρά ο κατηγορούμενος στη γραπτή δήλωσή του μέσα από τη ΓΑΔΑ αφήνει να εννοηθεί ότι κατά τη σημερινή του απολογία στην ανακρίτρια θα μιλήσει, υποστηρίζοντας ότι έχει στοχοποιηθεί από το «παρακράτος της ΝΔ», από το 2018 εξαιτίας της υπόθεσης της Novartis. Η δήλωση που εξέδωσε μέσω του συνηγόρου του ο κατηγορούμενος έχει ως εξής: «Για όσους χλευάζουν την εμπλοκή μου σε υπόθεση απάτης μέσω διαδικασίας χρηματοδότησης / δανειοδότησης επιχειρήσεων από εταιρεία των Η.Α.Ε. και για όσους με γνωρίζουν και με σέβονται, οφείλω να δηλώσω τα εξής:


  1. Είμαι 25 χρόνια στην «αγορά», είτε ως υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών, είτε ως διαχειριστής εταιρειών επενδύσεων και επικοινωνίας, και η πορεία μου διακρίνεται για τη φερεγγυότητά και την αποτελεσματικότητά μου. Ουδείς τόλμησε να αμφισβητήσει την προσωπική μου ηθική και την επαγγελματική μου αξιοσύνη.

  2. Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartisστην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι «θα με γδάρουν» και «θα με κλείσουν φυλακή».

  3. «Ήγγικεν η ώρα!». Αφού οργάνωσαν όλους αυτούς του παρακρατικούς μηχανισμούς, καταλύοντας Νόμους, Θεσμούς και Σύνταγμα, επιστράτευσαν «κολλητούς», «παρατρεχάμενους» και «πρακτοράκια» για να με παγιδεύσουν σε μία δικαστική περιπέτεια, προκειμένου να … εξιλεωθούν στην κοινή γνώμη, απαξιώνοντας με, κλείνοντας με φυλακή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έγκυρες διασταυρώσεις εταιρειών και διαδικασιών, παρά μόνο με εικασίες, ανακάλυψαν έγκλημα, δράστη και θύματα. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί υπέδειξαν τηλεφωνικά (!) στους συναλλασσόμενους πελάτες μου ότι είναι δήθεν θύματα απάτης! Κάποιοι «τσίμπησαν», κάποιοι όχι.

  4. Με λίγα λόγια, η σύλληψη μου είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για τη δικαίωση μου είναι μακρύς και δύσβατος. Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου.

  5. Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Αλέξανδρο Μαραβελάκη ;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;

  6. Εγώ ξέρω – και έχω και άλλα τέτοια ερωτήματα για περισσότερα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας -, και θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη. Αρκεί να μην με αυτοκτονήσουν …!».  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ