33.7 C
Athens
31.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
More

  «Κόλαφος» ο εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Να δικαστεί για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας


  Το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στην προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να δικαστεί για την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 9χρονου κοριτσιού της, δείχνει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης. Επί της ουσίας, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί η 33χρονη κατηγορουμένη, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για την υπόθεση, να δικαστεί για δυο κακουργήματα, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.

  Ακόμη, με την πρότασή του ο κ. Νούλης ζητεί την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορούμενη μητέρα.

  Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Μαρτίου από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 33χρονης. Μάλιστα, τότε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».


  Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, προέκυψε από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ότι στην άτυχη Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί η ουσία κεταμίνη και μάλιστα σε ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα που δεν περιλαμβάνεται στην φαρμακευτική αγωγή που χορηγούνταν στο παιδί.

  Το κατηγορητήριο σε βάρος της 33χρονης μητέρας, «φορτώθηκε» και άλλο, ωστόσο, όταν το περασμένο καλοκαίρι, ο κ. Νούλης άσκησε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ποινική δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της.


  Για τη νέα αυτή, δεύτερη, κατηγορία, που εισαγγελέας είχε απαγγείλει στη Ρούλα Πισπιρίγκου, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό έγγραφό του: «Η οκτάχρονη θυγατέρα σου, Γεωργία Δασκαλάκη, νοσηλευόταν από 8 Απριλίου 2021 χωρίς παθολογικά ευρήματα στο Καραμανδάνειο γενικό νοσοκομείο παίδων Πατρών. Κατά το διάστημα της νοσηλείας του το παιδί συνοδευόταν αποκλειστικά από εσένα, η οποία παρέμεινες μαζί του και εναντιώθηκες στην πρόθεση των γιατρών της να του χορηγήσουν εξιτήριο, ενόψει της καλής του υγείας. Στις 18.20 εκείνης της ημέρας και κατά την συνήθη επίσκεψη των γιατρών εφημερίας το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση. Όμως περίπου στις 19.00, εσύ με μη επακριβώς γνωσθέντα τρόπο επενέργησες στο σώμα του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκαλέσεις καρδιακή ανακοπή, η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού του σε οξυγόνο, εξέλιξη της υγείας του επιστημονικώς ανεξήγητη από τους θεράποντες ιατρούς».

  Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, η έκδοση του βουλεύματος με το οποίο δικαστές – μέλη δικαστικού συμβουλίου θα αποφαίνονται οριστικά για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο.

  Τέλος, την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται και η δεύτερη ανάκριση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της 33χρονης, της Μαλένα και της Ίριδας .Για τη δικογραφία αυτή, σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί. Και αυτό καθώς μετά από ποινική δίωξη που της ασκήθηκε είναι κατηγορούμενου και για το θάνατο των άλλων δυο κοριτσιών της.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ