15 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Λάθος μετάγγιση αίματος σε νοσοκομείο: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες – Τι απαντά η «Ευρωκλινική» για το περιστατικό

    Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για τη λάθος μετάγγιση αίματος στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Ευρωκλινική».

    Οι συλληφθέντες είναι ο διευθυντής της κλινικής, η επόπτρια και μια νοσηλεύτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

    Από την πλευρά του ο διευθυντής πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει χαθεί αίμα και δεν έχει γίνει λάθος μετάγγιση.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αμπελοκήπων.

    Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

    Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε έκτακτη μετάγγιση σε ασθενή της κλινικής μας και κατά παρέκκλιση των αυστηρών διαδικασιών που εφαρμόζουμε, ξεκίνησε χορήγηση μονάδας αίματος που προοριζόταν για άλλον ασθενή. Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό και η διαδικασία διεκόπη χωρίς καθυστέρηση.

    Ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του, παρακολουθείται στενά από την ιατρική μας ομάδα και δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Η κλινική έχει ενημερώσει και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές.

    Η ασφάλεια και η φροντίδα των ασθενών μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και αντιμετωπίζεται με τη μέγιστη σοβαρότητα από το σύνολο του προσωπικού μας.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ