15 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Λίνα Μενδώνη: «Λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός των κλοπών στο Βρετανικό Μουσείο»

    Τη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας στη σύγχρονη ιστορία του Βρετανικού Μουσείου συνιστά η κλοπή σχεδόν τριών χιλιάδων αρχαίων αντικειμένων τεράστιας αξίας.

    Ο επιμελητής που ήταν υπεύθυνος και για τις ελληνικές συλλογές απολύθηκε, αλλά δεν συνελήφθη.

    Το Μουσείο δεν έχει ακόμη δώσει λίστα με τους θησαυρούς που έχουν αφαιρεθεί.

    Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως εδώ και τρία χρόνια είχε γίνει γνωστή η πώληση αρχαίων με προέλευση το Βρετανικό Μουσείο μέσω της πλατφόρμας eΒay, ενώ πιθανολογείται ότι από το 2016 βγήκαν στο σφυρί ως και 3.000 αντικείμενα.

    «Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος» τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου.

    Η υπόθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας στη σύγχρονη ιστορία του Μουσείου, ενώ, όπως αποκάλυψε η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ στην ΕΡΤ, «ίσως να μην αποτελεί σύμπτωση ότι ο διευθυντής του Μουσείου πριν από 3-4 βδομάδες είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ