Μάνδρα: Ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια στους οκτώ καταδικασθέντες για τις φονικές πλημμύρες – Χορηγήθηκε αναστολή, αναγνωρίστηκε ένα ελαφρυντικό

Αυλαία έπεσε πριν από λίγο στη μαραθώνια δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, το 2017, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 25 συνάνθρωποί μας. Με απόφαση του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, επέβαλλε στους οκτώ κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι (δικάστηκαν συνολικά 21 άτομα και 13 αθωώθηκαν) συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως. Σε όλους τους καταδικασθέντες με την απόφαση του δικαστηρίου δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης. Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών επιβλήθηκε σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος. Με την απόφαση ακόμη ποινή 4 ετών και 22 μηνών επιβλήθηκε στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Δεκτή η πρόταση της εισαγγελέα

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή τη σχετική πρόταση της εισαγγελέα αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι παρούσα σήμερα στο δικαστήριο είναι και είναι η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία είχε κριθεί αθώα από κάθε κατηγορία κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες