Μαρτυρία– «φωτιά» για Λιγνάδη: «Ήταν στην Επίδαυρο από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουλίου μαζί με δυο νεαρούς» είπε στο δικαστήριο ηθοποιός

Μαρτυρία – «φωτιά» κατά του Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μάρτυρας ηθοποιός που κατέθεσε στο δίκη του κατηγορούμενου σκηνοθέτη. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε στο ακροατήριο ότι κατά το τριήμερο 24 – 26 Ιουλίου του 2015, είδε τον ηθοποιό στην Επίδαυρο μαζί με δυο νεαρούς. Η συγκεκριμένη μαρτυρία, η οποία θα αξιολογηθεί από το δικαστήριο, είναι πολύ σημαντική δεδομένου ότι ανατρέπει τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου, σύμφωνα με τον οποίο ο ίδιος το επίμαχο διάστημα δεν ήταν στην Επίδαυρο αλλά σε νησί των Επτανήσων.

Μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ηθοποιός στο επάγγελμα, ο οποίος κατέθεσε προς το τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας είπε στο δικαστήριο: «Αρχικά είχα δει στα μέσα ότι οι ημερομηνίες που αναφέρονταν ήταν για τον Αύγουστο του 2015, εγώ ωστόσο θυμόμουν ότι τον είχα δει τον Ιούλιο του 2015, στην Επίδαυρο. Έτσι, όταν έλεγαν για τον Αύγουστο το άφησα. Μετά ωστόσο όταν είδα στον Τύπο ότι ανασκεύασαν το συζήτησα με μία γνωστή μου, και μου είπε, αν σε ενδιαφέρει να πας, σε μία εκ των συνηγόρων, την κύρια Κουρτέση. Πήρα την κυρία Κουρτέση, της είπα τι είχα δει και μου είπε ότι είναι σημαντικό. Της ανέφερα ότι την περίοδο εκείνη του Ιουλίου του 2015, εκείνο το τριήμερο, είδα Λιγνάδη με δύο νεαρούς».

Πρόεδρος: Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είδατε κάποια πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τ’ άλλα άτομα που ήταν μαζί με τον κ. Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Αυτό που άλλαξαν τις ημερομηνίες, δεν σας έκανε κάπως επιφυλακτικό; Πήγατε να καταθέσετε για άτομα που έχουν διορθώσει την ημερομηνία του συμβάντος, δεν ήσασταν επιφυλακτικός;

Μάρτυρας :Όχι, πήγα να καταθέσω κάτι που ήξερα. Επειδή έλεγαν ότι δεν υπήρξε κανείς στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο αν θυμάμαι καλά.

Νωρίτερα, σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε φίλος και συμμαθητής του δεύτερου νεαρού, ο οποίος είχε καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό του μέσα στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, κατάθεσε: «Μια φορά μπροστά μου (ο κατηγορούμενος) είχε ζητήσει (από τον καταγγέλλοντα) να του κάνει στοματικό. Αυτή η πράξη δε έγινε τελικά μπροστά μου γιατί εκείνος (ο καταγγέλλων) αρνήθηκε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του».

Ακόμη, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο ίδιος ο κατηγορούμενος και το φερόμενο θύμα στις 24 Ιουλίου 2015 ταξίδεψαν όλοι μαζί στην Επίδαυρο. Μάλιστα, ο μάρτυρας προσκόμισε στο δικαστήριο και έξι φωτογραφίες, υποστηρίζοντας πως προέρχονται από το επίμαχο ταξίδι. Στη από αυτές φαίνεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο μάρτυρας και ο καταγγέλλοντας. Η φωτογραφία αυτή όπως είπε ο μάρτυρας, τραβήχτηκε στις 24/07/2015 μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου, όπου κατά το κατηγορητήριο, έλαβε χώρα και ο βιασμός.

Υπεράσπιση: Τι ημερομηνία είναι οι φωτογραφίες και πως μπορείτε να το αποδείξετε ότι είναι αυτή την ημέρα;

Μάρτυρας: Λογικά από τις ιδιότητες από τον υπολογιστή.

Υπεράσπιση: Στην επομένη συνεδρίαση μπορείτε να μας φέρετε τα στοιχεία;

Μάρτυρας: Θα προσπαθήσω.

Υπεράσπιση: Πότε βρήκατε αυτές τις φωτογραφίες;

Μάρτυρας: Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Υπεράσπιση: Μέχρι τώρα λέγατε ότι ο Λιγνάδης δε σας άφηνε να βγάζετε φωτογραφίες.

Μάρτυρας: Να ανεβάζουμε δεν μας άφηνε.

Έδρα: Το βράδυ στη βεράντα του ξενοδοχείου, πόση ώρα μείνατε;

Μάρτυρας: Γύρω στα δέκα λεπτά.

Έδρα: Συζητούσατε κάτι με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Θυμάμαι απλά να κοιτάω την θέα, να είμαστε χαλαροί και να ξεκουραζόμαστε.

Έδρα: Χωρίς να σας πει κάτι ο κατηγορούμενος σηκώθηκε και έφυγε;

Μάρτυρας: Ναι

Έδρα: Δεν θυμάστε να σας είπε κάτι αποτρεπτικό για να μην πάτε μέσα στο δωμάτιο;

Μάρτυρας: Αν ήταν να πάει για ύπνο θα έλεγε κάτι, μια καληνύχτα.

Πολιτική Αγωγή: Πηγαίνατε σπίτι του κατηγορούμενου, τι κάνατε εκεί;

Μάρτυρας: Καθόμασταν μιλάγαμε, βάζαμε ποτό, μιλούσαμε για τις προτιμήσεις μας στο ερωτικό κομμάτι…

Πολιτική Αγωγή: Εσείς ξεκινούσατε αυτές τις συζητήσεις;

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος τις ξεκινούσε. Ρώταγε ποια είναι η αγαπημένη σου στάση, τι σου αρέσει, ποια είναι η προτίμηση σου.

Πολιτική Αγωγή: Και εσείς απαντούσατε στις ερωτήσεις αυτές;

Μάρτυρας: Στην αρχή όχι. Ήμουν και εγώ διστακτικός.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε δει άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του, πέρα από τα άτομα που έχετε αναφέρει στην κατάθεσή σας;

Μάρτυρας: Ναι, δε θυμάμαι ονόματα ήταν και κορίτσια, συνομήλικοί μου και πιο μικροί.

Πολιτική Αγωγή: Τον Ιανουάριο το ’21 ξεκίνησε ένα μεγάλο σούσουρο στα ΜΜΕ για τον κατηγορούμενο. Το είχατε δει; Μιλήσατε τότε με κάποιον από εκείνη την παρέα του 2015;

Μάρτυρας: Ήρθε σε επαφή ο καταγγέλλων τότε μαζί μου. Βρεθήκαμε από κοντά και μου είπε τι συνέβη στην Επίδαυρο.

Πολιτική Αγωγή: Ήταν ψύχραιμος όταν σας έλεγε για το γεγονός;

Μάρτυρας: Έτρεμε ολόκληρος. Σοκαρίστηκα. Είδα τα μάτια του, τον πίστεψα. Δε θα έρχονταν κάποιος άκυρος να μου το πει αυτό. Ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε την ιστορία του. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο δε βγαίνεις έξω και να το φωνάζεις.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Απριλίου.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες