Μάτι: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της πρώτης ομαδικής προσφυγής θυμάτων της πυρκαγιάς για αποζημιώσεις 8,5 εκατ. ευρώ

Η συζήτηση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών της πρώτης  ομαδικής προσφυγής 27 θυμάτων και συγγενών θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού του 2018 στο Μάτι, Νέο Βουτσά και Ραφήνα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 102 συνάνθρωποί μας, αναβλήθηκε για 25 Νοεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς δεν κατέθεσαν φάκελο (στοιχεία, κ.λπ.) το Πυροσβεστικό Σώμα  και οι Δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης. Οι δικηγόροι των ΟΤΑ κ.λπ., δήλωσαν σήμερα ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι.

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έχουν προσφύγει 27 πολίτες

Το επιχείρημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση των προσφευγόντων και όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος «προκαλεί απορία και αγανάκτηση 4 χρόνια μετά να βραδύνει η Δικαιοσύνη σε μια ξεκάθαρη υπόθεση». Μάλιστα, προσέθεσε ο κ. Παπαστεριόπουλος ότι «αποτελεί πάγια πρακτική του Δημοσίου να μην καταθέτει φάκελο επικαλούμενο φόρτο εργασίας αφού σπάνια δικάζεται ερήμην».

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έχουν προσφύγει 27 πολίτες οι οποίοι διεκδικούν μεταξύ άλλων αποζημιώσεις περίπου 8,5 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και υλικές καταστροφές που υπέστησαν από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Οι 27 στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Μαραθώνος, Ραφήνας – Πικερμίου και Πεντέλης, αποδίδοντάς τους μεταξύ άλλων σοβαρά επιχειρησιακά λάθη, έλλειψη της προβλεπόμενης προληπτικής εναέριας επιτήρησης, καθυστερημένη κινητοποίηση, κ.λπ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες