Οι Αρχές σήμερα (6/10) πρόκειται να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο που είχε ο Γιώργος Μαζωνάκης στο σπίτι του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «L&O» περίπου στις 13:00-13:30 το χρηματοκιβώτιο θα ανοιχτεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, παρουσία δικηγόρων και συγγενών του Μαζωνάκη.
Οι Αρχές ψάχνουν στοιχεία που μπορούν να ενταχθούν στη δικογραφία για τον θάνατο του τραγουδιστή.
Μαζωνάκης: Τι ψάχνουν οι Αρχές στο χρηματοκιβώτιο του τραγουδιστή
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του «L&O», στο επίκεντρο βρίσκονται χειρόγραφες σημειώσεις και ιατρικά έγγραφα, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε σχέση με το ιατρείο στο Κολωνάκι.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου υπάρχει υλικό με ουσιαστική σύνδεση με την υπόθεση, θα μπορούσε να δώσει νέα κατεύθυνση στις έρευνες και να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για υπερσύγχρονο χρηματοκιβώτιο με βιομετρική πρόσβαση, μεταξύ άλλων μέσω αναγνώρισης προσώπου και σάρωσης ματιού.
Η οικογένεια έχει δώσει το «πράσινο φως» για να ανοίξει, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ούτε η ίδια τι ακριβώς κρύβεται στο εσωτερικό του.
Θάνατος Μαζωνάκη: Έρχονται νέες συλλήψεις; Ποιος χορήγησε τις «απαγορευμένες» ουσίες στους γιατρούς της Καρνεάδο
Την ίδια ώρα, νέα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη φέρνει η τρίτη κατά σειρά έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ήδη παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «L&O», οι δύο προηγούμενες εκθέσεις είχαν επικεντρωθεί στο κινητό της γιατρού.
Αυτήν τη φορά, στο επίκεντρο μπαίνουν οι επαφές της και η διαδρομή της μιδαζολάμης και της προποφόλης μέχρι το ιδιωτικό ιατρείο.
Πρόκειται για φάρμακα που χρησιμοποιούνται για μέθη και η προμήθεια και η χρήση τους υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς.
Οι Αρχές εξετάζουν πλέον πώς βρέθηκαν οι συγκεκριμένες ουσίες σε ιδιωτικό ιατρείο και ποιοι γνώριζαν την προέλευσή τους. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει όλες οι επαφές της Γακά, ακόμη και διαγραμμένες συνομιλίες από το κινητό της.
Το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν πρόσωπα και επικοινωνίες που μπορεί να «φωτίσουν» την προέλευση των «απαγορευμένων» ουσιών και να αποκαλύψουν ποιοι συμμετείχαν στη διακίνησή τους.
Εφόσον προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία για παράνομη προμήθεια ή διάθεση, δεν αποκλείονται νέες κλήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, ακόμη και νέες συλλήψεις.
Η τρίτη έκθεση της ΔΕΕ φαίνεται, έτσι, να ανοίγει νέο κεφάλαιο στην υπόθεση, με την έρευνα να φτάνει πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην πηγή των ουσιών.

