Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28 Φεβρουαρίου για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στις 28 Φεβρουαρίου, προχωρά ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Τον ίδιο μήνα θα διεξαχθούν και οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η παραίτηση της Μαρίας Καρυστιανού από την προεδρία —μετά την απόφασή της να ιδρύσει πολιτικό κόμμα— άνοιξε νέο κύκλο ανακατατάξεων. Μεταβατικός πρόεδρος έχει οριστεί ο Παύλος Ασλανίδης, ενώ οι περισσότεροι συγγενείς των θυμάτων εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να δοθεί στη Καρυστιανού νέος ρόλος στον Σύλλογο.

Παρότι αναμένεται να παραστεί στη συγκέντρωση, η παρουσία της δεν θα έχει τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του παρελθόντος. Οι σχέσεις της με μεγάλο μέρος των οικογενειών έχουν πλέον διαρραγεί, χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η καθοριστική συμβολή της στην ανάδειξη της υπόθεσης.

Οι συγγενείς συνεχίζουν να ζητούν δικαιοσύνη και πλήρη ανάληψη ευθυνών από την πολιτεία για το τραγικό δυστύχημα, ενώ ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι μήνας έντονων κινήσεων ενόψει των δικαστικών διαδικασιών.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ