13.7 C
Athens
9.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024
More

    Μελέτη: Το ένα τρίτο των gamers έχουν προκαλέσει ζημιές στο σπίτι παίζοντας Call Of Duty

    Παίζοντας το αγαπημένο μας παιχνίδι μπορεί να είναι απίστευτα καθηλωτικό, τόσο πολύ που μπορεί να χάσουμε την επίγνωση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Έτσι, με 3,2 δισεκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, ποια ακριβώς παιχνίδια μας θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης τυχαίων ζημιών στο σπίτι;

    Για να μάθει ακριβώς αυτό, το Compare The Market πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 1.000 ερωτηθέντες σχετικά με τα παιχνίδια που έχουν προκαλέσει τις περισσότερες τυχαίες ζημιές στα σπίτια και τα υπάρχοντά τους, το είδος της ζημιάς και το μέσο κόστος αποκατάστασης των ζημιών αυτών.

    Ποια είναι λοιπόν τα παιχνίδια στα οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παίζετε στο σπίτι;


    Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 10 κορυφαία αποκαλύφθηκαν ως εξής:

    1. Call of Duty- 33,90%
    2. Fortnite- 29,80%
    3. Παιχνίδια με μπάλα σε κλειστό χώρο – 25,60%
    4. Minecraft – 25,30%
    5. Παιχνίδια με μπάλα σε εξωτερικούς χώρους – 24,50%
    6. Κρυφτό – 23,60%
    7. Grand Theft Auto (οποιαδήποτε έκδοση) / Super Mario Kart – 22,70%
    8. Μαξιλαροπόλεμος – 22,10%
    9. Παιχνίδια VR – 21,00%
    10. Μονόπολη / παιχνίδια που παίζονται στο Nintendo Wii – 20,4%

    Το Call of Duty καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως το πιο καταστροφικό παιχνίδι με το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (33,90%) να αναφέρει τυχαίες ζημιές στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ως βιντεοπαιχνίδι first-person, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς μπορεί να είναι πολύ εύκολο να χάσετε την επίγνωση του φυσικού περιβάλλοντος, ρίχνοντας κατά λάθος ένα ποτήρι νερό ή χάνοντας τη λαβή του χειριστηρίου σας.


    Τα βιντεοπαιχνίδια αποτέλεσαν μεγάλο μέρος της πρώτης δεκάδας με τους ερωτηθέντες να αναφέρουν ότι προκάλεσαν τυχαίες ζημιές στο σπίτι λόγω του Fortnite (29,80%), του Minecraft (25,30%), του Grand Theft Auto (22,70%) και του Super Mario Kart (22,70%). Επιπλέον, ένας στους πέντε (21,00%) ανέφερε ότι προκάλεσε τυχαίες ζημιές λόγω παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας, τονίζοντας τη σημασία της επιλογής κατάλληλου χώρου στο σπίτι πριν φορέσει ένα σετ κεφαλής VR.

    Ωστόσο, τα φυσικά παιχνίδια μπορούν επίσης να προκαλέσουν εξίσου μεγάλη ζημιά στο σπίτι. Τα παιχνίδια με μπάλα σε εσωτερικούς χώρους κατέλαβαν τη δεύτερη θέση συνολικά (25,60%), ενώ τα παιχνίδια με μπάλα σε εξωτερικούς χώρους (24,50%) την πέμπτη θέση. Παρά το γεγονός ότι δεν απαιτούν αντικείμενα που πετούν στον αέρα, το κρυφτό (23,60%) κατατάσσεται επίσης στην πρώτη δεκάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σκεφτείτε πριν προβείτε σε ξαφνικές ενέργειες κατά την εκτέλεση παιχνιδιών στο σπίτι.

    Όσον αφορά τις ζημιές, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 436.77 ευρώ για την επισκευή του σπιτιού του μετά από τυχαίες ζημιές που οφείλονται σε παιχνίδια, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (32,1%) ξοδεύει πάνω από 200 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών. Οι πιο συνηθισμένες ζημιές αποκαλύφθηκαν ως ζημιές σε φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές (31,9%), ακούσιες τρύπες σε τοίχους, οροφές και σανίδες δαπέδου (31,10%) και σπασμένα βάζα, καθρέφτες και διακοσμητικά (26,90%).

    Σχολιάζοντας την έρευνα ο Adrian Taylor, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων της Compare the Market, δήλωσε: «Όταν παίζετε παιχνίδια στο σπίτι μπορεί να είναι απίστευτα εύκολο να βυθιστείτε υπερβολικά και να χάσετε την επίγνωση του πραγματικού φυσικού σας περιβάλλοντος. Η έρευνά μας τόνισε ότι ανεξάρτητα από το αν το παιχνίδι είναι φυσικό ή εικονικό, οι παίκτες πρέπει πάντα να δίνουν προσοχή και να λαμβάνουν προφυλάξεις πριν παίξουν παιχνίδια – από το να μετακινούν τυχόν διακοσμητικά αντικείμενα μακριά ή να προσθέτουν προστατευτικούς ιμάντες στα χειριστήρια παιχνιδιών σας».

    «Ωστόσο, ατυχήματα δυστυχώς συμβαίνουν, γι’ αυτό συνιστάται πάντα να έχετε ασφάλεια σπιτιού και περιεχομένου σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο. Από κατεστραμμένες κονσόλες μέχρι δομικές ζημιές, η ασφάλιση του σπιτιού και του περιεχομένου σας μπορεί να αποτρέψει τυχόν μεγάλες και απροσδόκητες πληρωμές».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ