Μέλη του Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς – 48 προσαγωγές

Μέλη του Ρουβίκωνα είναι στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς. Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις ΥΜΕΤ και προχώρησαν σε 48 προσαγωγές.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Ρουβίκωνας αναφέρει: «Την ίδια ώρα που χάνεται ένα προπαγανδιστικό θεμέλιο της καθεστωτικής αφήγησης, αυτό του τέλους των εθνικών πολέμων στα όρια της Δύσης, επανέρχεται άλλη μια ξεχασμένη συνθήκη, ο πληθωρισμός. Η διαρκής δηλαδή απομείωση της αξίας της δουλειάς μας, των πόρων μας, των αναγκών που μπορούμε να καλύψουμε κάθε μήνα με τα διαθέσιμα χρήματα. Εκεί που το θέμα ήταν η αύξηση των μισθών, τώρα η αύξηση δεν είναι παρά μετριασμός της χασούρας. Ήδη, στην Ελλάδα τα ανακοινωμένα στοιχεία δείχνουν πως ο έως τώρα πληθωρισμός, στο 9,4% αυτή τη στιγμή, έχει καλύψει πλήρως τις ανακοινωμένες από την κυβέρνηση αυξήσεις στον βασικό μισθό. Ενώ αν μετρήσουμε αυτές τις αυξήσεις ως τι πραγματικά θα πάρει στο χέρι ο εργαζόμενος, τότε η αύξηση του βασικού δεν ήταν παρά η επικύρωση της μείωσής του».

«Δεν υπάρχει κανένα χαρτζιλίκι πλέον για τους πολλούς από την κοινωνική ειρήνη, κανένας αντίλογος δεν μπορεί να αρθρωθεί για ποιο λόγο κράτος και αφεντικά θα πρέπει να νοούνται ως κοινωνικοί εταίροι με τους εργαζόμενους και όχι ως θανάσιμοι αντίπαλοι. Αντίπαλοι σε ένα αγώνα που στις συνέπειές του περιλαμβάνεται η άμεση πιθανότητα να ζήσουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά το 2022 χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, να μην μπορούν να πληρώσουν την στέγη τους έως και να μην έχουν να φάνε», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Βίντεο με τον Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΝΔ:

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες