Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και με τις βροχές να επιστρέφουν και για τις επόμενες τρεις ημέρες νέα κακοκαιρία θα επισκεφθεί τη χώρα μας.
Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στα βόρεια τμήματα της Κρήτης κατά τη διάρκεια της ημέρας και από τη νύχτα σε Ιόνιο και Ήπειρο.
Τα φαινόμενα μετά τα μεσάνυχτα θα ενισχυθούν.
«Από την Κυριακή το βράδυ και από τη θάλασσα της Αδριατικής θα δούμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα γίνει αισθητό από Δευτέρα προς Τρίτη. Θα δώσει πάλι ανάλογα φαινόμενα, βροχές, τοπικές καταιγίδες και στον Νομό Αττικής. Θα “σαρώσει” τη χώρα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, από Δευτέρα έως Τετάρτη», ανέφερε στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Ένα νέο βροχοφόρο σύστημα έρχεται από την Δευτέρα (6/10) αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.
Όπως επισημαίνει «από το βράδυ της Κυριακής 5/10 το νέο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά θα διασχίσει τη χώρας δίνοντας αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές μέχρι και την Τετάρτη. Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα φαίνεται να δέχονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Επιπλέον θα πνέουν και πολύ ισχυροί βοριάδες και θα ξαναπέσει η θερμοκρασία», τονίζει.