22.5 C
Athens
18 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

  Νέα «πυρά» Πισπιρίγκου στο γιατρό Ηλιάδη: «Έφτιαξε ιστορία για εμένα με το σύνδρομο Μινχάουζεν – Το παιδί μου υπέφερε»


  Για ψέματα πίσω από την πλάτη της και σχέδιο στοχοποίησης της από τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη, μίλησε εμμέσως πλην σαφώς η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζοντας την απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας. Μάλιστα η κατηγορούμενη δεν ολοκλήρωσε την απολογία της και θα συνεχίσει την επόμενη δικάσιμο την ερχόμενη Τετάρτη. Σήμερα, δε, λίγο πριν η διαδικασία ολοκληρωθεί έδειξε στην έδρα ζωγραφιές της Τζωρτζίνας στις οποίες το κοριτσάκι εξέφραζε την αγάπη σε εκείνη και τον πατέρα της Μάνο Δασκαλάκη.

  Πέραν όμως των αιχμών που άφησε για τον κ. Ηλιάδη η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα αναφέρθηκε και στις καταθέσεις των νοσηλευτριών που την χαρακτήρισαν ψυχρή και απόμακρη αλλά και στη διακομιδή της κόρης της στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προκειμένου να της τοποθετηθεί απινιδωτής – βηματοδότης.

  Συγκεκριμένα για τις καταθέσεις που είχαν δώσει στο ακροατήριο οι νοσηλεύτριες η κατηγορούμενη είπε: «Οι νοσοκόμες της ΜΕΘ στο Ρίο κατέθεσαν ότι δεν είχαν ενδιαφέρον για το παιδί. Είχα φόβο στην αρχή με όλα αυτά τα μηχανήματα. Ήθελα να εξοικειωθώ με την εικόνα, προσπαθούσα να διαχειριστώ χίλια συναισθήματα σε μια στιγμή. Ο κ. Ηλιάδης μου έλεγε να μην κλαίω μπροστά στο παιδί και είχα συνεχώς το μυαλό μου σε αυτό. Οι νοσοκόμες ήρθαν εδώ και είπαν τι χρώμα νύχια είχα εγώ και το παιδί είχε μια μεγάλη κατάκλιση στο κεφάλι του. Με σχολίαζαν προφανώς συνεχώς»

  Συνεχίζοντας η 34χρονη ανέφερε: «Όταν έγινε η γαστροστομία στη Τζωρτζίνα μου έκαναν κανονικά μάθημα πως θα την ταΐζω. Αυτά που άκουσα εδώ ότι έφυγα και δεν ενδιαφερόμουν ήταν για να κάνουν την τρίχα τριχιά. Έτυχε στους τόσους μήνες που ήταν η Τζωρτζίνα μου στην εντατική να μην υπάρχουν χρήματα στην οικογένεια γιατί έγινε μια ανακαίνιση στο δωμάτιο της επειδή θα την παίρναμε από το νοσοκομείο. Έπρεπε να πάρουμε μηχάνημα αναρρόφησης, οξυγόνο, πάνες μωρομάντηλα…».

  Πισπιρίγκου: «Εμείς είμαστε η φωνή της Τζωρτζίνας»

  Νωρίτερα, η κατηγορούμενη μητέρα είχε εξαπολύσει μύδρους κατά του κ. Ηλιάδη, αναφέροντας κατά την απολογία της, μεταξύ άλλων τα εξής: «Άρχισε να με κατηγορεί ότι δεν κλαίω, ότι πηγαίνουμε με το Μάνο με καλά ρούχα και αρώματα στην εντατική: «Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια μάνα, είναι πολύ ψυχρή» τον άκουσα να λέει. Εγώ απάντησα πως ακολουθώ τις δικές του οδηγίες. Αν θέλω να κλάψω, του είπα, να είστε σίγουρος ότι στο νεκροταφείο έχω μάρμαρα από δυο παιδιά και εκεί πάω και κλαίω. Εδώ που αναπνέει, που την πιάνω δεν θα κλάψω. Το είπα, είμαι παγοκολώνα έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου. Το τι κάνω όταν φεύγω από εδώ δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Μου ζήτησε συγγνώμη…».

  Η ίδια περιέγραψε συνομιλία που -όπως είπε – είχε ακούσει μεταξύ του κ. Ηλιάδη και της ιατροδικαστή κ. Τσιόλα ή οποία είχε κάνει τη νεκροψία στη Μαλένα. Η 34χρονη είπε χαρακτηριστικά: «Μια ημέρα άκουσα τον κ. Ηλιάδη με την κ. Τσιόλα την ιατροδικαστή της Ίριδας σε ένα διάλογο που μόνο που δεν μου πέσανε τα μαλλιά. Άκουσα τον κ. Ηλιάδη να λέει στην κ. Τσιόλα ότι η μαμά της Τζωρτζίνας «κάτι έχει κάνει με το παιδί». Και παρακαλούσε την κ. Τσιόλα να του πει τι έχει δει από τη νεκροψία της Ίριδας. Έλεγε ότι πήγαινα στο νοσοκομείο με αρώματα και καλοντυμένη, ότι όταν σε μια βάρδια νύχτα είχε ανοίξει το θυροτηλέφωνο και έβλεπε απέξω το Μάνο να κάθεται και να κοιμάται. Έλεγε για μένα ότι δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια μάνα. Ότι είμαι πολύ ψυχρή. Έστειλα μήνυμα στο Μάνο και του είπα μετά όλα αυτά που είχα ακούσει. Ωστόσο, ανοίγει η πόρτα και βγαίνει η κ. Τσιόλα και ήταν σαστισμένη που με είδε. Και βγήκε και ο κ. Ηλιάδης με ένα χαμόγελο. Είπα δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό να μου χαμογελάει τώρα και πριν να μιλάει με τα χειρότερα λόγια. Του είπα «σας άκουσα πριν», όλο το διάλογο που είχατε με την κ. Τσιόλα. Και μου λέει «ναι το παραδέχομαι».

  Στη συνέχεια η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στη συμβουλή που της έδωσε ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων ώστε να επισκεφθεί ψυχίατρο μαζί με τον σύζυγό της για να αντιμετωπίσει τα όσα βίωνε. «Μου είπε ότι υπάρχει στο νοσοκομείο ψυχιατρική κλινική και ειδικοί να με βοηθήσουν για το πώς θα αντιμετώπιζα τη Τζωρτζίνα πως να την διαχειριστώ όταν με το καλό βγει. Του είπα δεν έχω κανένα πρόβλημα» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να συνεχίσει: «Κλείσαμε το ραντεβού αλλά εγώ δεν είχα καταλάβει ότι είχε κάνει όλες τις συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου. Πήγαμε με το Μάνο και έρχεται ένας γιατρός και άρχισε να με ρωτάει κάτι πράγματα…. Με ρώταγε αν ακούω χτυπήματα στο παράθυρο ή την πόρτα χωρίς να είναι κάποιος; Μου λέει «βλέπεις κόκκινα τα μάτια του Μάνου;» Όχι, του απάντησα. Σε κάποια στιγμή μου ήρθε να βάλω τα γέλια. …Μετά μπήκε ο Μάνος. Και τον ρωτούσε αν ήθελα να αυτοκτονήσω… Μετά ο κ. Ηλιάδης μας ζήτησε συγνώμη».

  Μάλιστα, κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ. Ηλιάδη και για τις φυσικοθεραπείες που έπρεπε να κάνει η Τζωρτζίνα, προσκομίζοντας κι σχετικές φωτογραφίες στο δικαστήριο. «Τα χέρια της δεμένα με επιδέσμους σαν το Χριστό. Το παιδί είναι αποσυνδεδεμένο. Σκέφτηκα, τί είναι αυτό που αντικρίζω. Αν είναι δυνατόν; Να το αλυσοδένουν στα κρεβάτια; Είναι αυτό φυσιοθεραπεία; Γιατί αυτός ο άνθρωπος που την κοιτούσε είπε εδώ είπε ότι είναι η φωνή της Τζωρτζίνας. Αλλά η φωνή της Τζωρτζίνας είναι η φωνή η δική μου και του μπαμπά της. Αντίκρισα όλα αυτά και ήμουν παρά πολύ ψύχραιμη για τις κατακλίσεις, τα μικρόβια… δεν του μίλησα».

  Ωστόσο, η κατηγορουμένη ανέφερε πως πίστευε στον συγκεκριμένο γιατρό, καθώς ότι της έλεγε ήταν σωστό, όπως είπε. «Ήξερα ότι το παιδί ήταν στα χέρια του. Και να έβγαινε, από αυτόν θα εκτελούσαμε εντολές και για τα φάρμακα. Δεν ήθελα να του πάω κόντρα. Ήμουν αφοσιωμένη εκεί. Όμως ήξερα μέσες άκρες τι προσπαθούσε να κάνει αλλά δεν ήξερα αυτό που έμαθα εδώ ότι είχε πιάσει όλες τις νοσοκόμες και όλους τους γιατρούς… μέχρι και στη νεκροψία της Τζωρτζίνας ήταν το όνομα του, επενέβη και στο που θα γίνει η ιατροδικαστική της Τζωρτζίνας στην Πάτρα ή στην Αθήνα. Παντού ακουγόταν αυτό το όνομα. Δεν ήξερα ότι από πίσω είχε φτιάξει μια ιστορία για εμένα προσωπικά και ένα σύνδρομο το Μινχάουζεν να το προωθεί πριν καν συλληφθώ σε εφημερίδα. Έχω μείνει άναυδη με αυτόν τον άνθρωπο».

  Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε ακόμη και σε συνάντηση της με τον κ. Ηλιάδη έξω από τη δικαστική αίθουσα. Είπε χαρακτηριστικά: «Με κατηγορούσε εδώ και όταν βγήκα με σταμάτησε στο διάδρομο συγκινημένος και μου έπιασε τα χέρια με τις χειροπέδες και μου έλεγε «για την αλήθεια της Τζωρτζίνας» και τον ρώτησα ενώ έκλαιγα «γιατί κύριε Ηλιάδη» και δεν απαντούσε. Τόσο θέατρο… πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τι του χάλασα δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού, ενώ οι συνομιλίες μας ήταν άψογες. Δεν πίστευα ποτέ όσα άκουσα εδώ και όσα συνέβησαν πίσω από την πλάτη μου» είπε.

  Τέλος, αναφερόμενη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου είχε διακομιστεί το κοριτσάκι για να του τοποθετηθεί απινιδιωτής βηματοδότης, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι εκεί ανακάλυψε πως το παιδί είχε μολυνθεί από μικρόβια στο νοσοκομείο του Ρίου και όπως ανέφερε «η Αθήνα κατηγορούσε την Πάτρα για αυτό και η Πάτρα την Αθήνα». Η απολογία της 34χρονης θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ