13.9 C
Athens
13.7 C
Thessaloniki
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025
More

    Ο δισεκατομμυριούχος Tom Greenwood σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τροχαίο στη Μύκονο (βίντεο)

    Μία εξαιρετικά σοβαρή περιπέτεια καλείται να αντιμετωπίσει τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα ο δισεκατομμυριούχος Tom Greenwood, ιδρυτής της Volt και CEO της Velocity, μετά από τροχαίο στη Μύκονο.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Greenwood βρισκόταν για διακοπές στο νησί. Χθες το μεσημέρι ενώ οδηγούσε μία γουρούνα, ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα από τη μέση και κάτω.

    Μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου κατά τη διάρκεια της περίθαλψής του υπέστη και έμφραγμα. Το περιστατικό ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να αναφέρει το όνομά του.

    Η γυναίκα που τον συνόδευε επικοινώνησε με την ιδιωτική ασφάλειά του, η οποία απέστειλε ελικόπτερο στη Μύκονο.

    Ωστόσο, οι γιατροί της ιδιωτικής εταιρείας, βλέποντας τον διασωληνωμένο και σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, αρνήθηκαν να τον μεταφέρουν, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν ελάχιστες.

    Τελικά, οργανώθηκε αεροδιακομιδή με το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον επιχειρηματία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο που ολοκληρώθηκε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα.

    Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε, ωστόσο παραμένει κρίσιμη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

    Ποιος είναι ο Tom Greenwood

    Ο Tom Greenwood είναι ιδρυτής και CEO της Volt, μίας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές fintech εταιρείες, που εξειδικεύεται στις άμεσες πληρωμές και το open banking.

    Η Volt, με έδρα το Λονδίνο, ιδρύθηκε το 2019 και εξελίχθηκε σε κορυφαίο πάροχο λύσεων τραπεζικών συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Ο Greenwood θεωρείται σημαντική προσωπικότητα της ψηφιακής τραπεζικής, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση καινοτόμων εργαλείων για επιχειρήσεις και καταναλωτές.

    Η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε το περιστατικό στον ΣΚΑΪ, χωρίς να κατονομάσει τον επιχειρηματία:

    «Ο δισεκατομμυριούχος πήγε πολυτραυματίας, τον σταθεροποίησαν στο Κέντρο Υγείας και ξεκίνησε διαδικασία διακομιδής. Οι συνεργάτες του είπαν ότι έχει ιδιωτική ασφάλιση, “θα έρθει ελικόπτερο με δικούς μας γιατρούς”. Ήρθαν οι γιατροί με ιδιωτικό ελικόπτερο και αρνήθηκαν να τον παραλάβουν λέγοντας ότι “αυτός θα πεθάνει”».

    Μάλιστα, αποκάλυψε πως «στη διάρκεια της πτήσης χρειάστηκε να του κάνουν ανάταξη δύο φορές».

    Ο Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας: «Μίλησα με τον γιο του στο Λονδίνο και μου είπε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από την αντιμετώπιση των γιατρών του ΕΣΥ».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ