«Ο Λιγνάδης μου έλεγε ότι τον ερωτεύονται ανήλικα αγόρια και κορίτσια» κατέθεσε στο δικαστήριο γυναίκα που είχε σχέση μαζί του

Τη δική της τραυματική – όπως την περιέγραψε – εμπειρία από την συναναστροφή της με το Δημήτρη Λιγνάδη περιέγραψε σήμερα στο δικαστήριο γυναίκα, η οποία είχε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ερωτικό δεσμό με τον ηθοποιό και υπέστην, όπως ανέφερε και η ίδια λεκτική και σωματική βία από εκείνον.

Με την μαρτυρία της η συγκεκριμένη γυναίκα «έκαψε» τον σκηνοθέτη, λέγοντας πως εκείνος της είχε παραδεχθεί πως διατηρούσε ερωτικούς δεσμούς με ανηλίκους, ενώ και η ίδια όπως ανέφερε, τον είχε συναντήσει με ένα 16χρονο αγόρι στην Πάρο. Η γυναίκα περιέγραψε με μελανά χρώματα τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου απέναντί της και είπε ακόμη είχε μιλήσει στην αστυνομία για εκείνον το 2017, όπως ποτέ δεν έγινε κάτι.

Η σχέση της γυναίκας με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η γυναίκα εξήγησε στο δικαστήριο πως γνώρισε τον κατηγορούμενο το 2000 και πως κρατούσε φιλική επαφή μαζί του διότι και εκείνη ενδιαφέρονταν για το θέατρο. Αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα το 2004, σύμφωνα με την κατάθεσή της, η σχέση της με τον Δ. Λιγνάδη έγινε ερωτική. Μάλιστα, όπως ανέφερε στο πλαίσιο της σχέσης αυτής διαπίστωσε και η ίδια πως ο κατηγορούμενος ήταν βίαιος και χειριστικός.

«Πέρασε ένας χρόνος, ξαναήρθαμε σε επαφή. Πιεζόμουν από την συμπεριφορά του, ήταν χειριστικός», ανέφερε για να προσθέσει: «Μετά σταματήσαμε να μιλάμε μέχρι το 2016. Μου ξαναζήτησε επαφή, όμως του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για σένα ότι συναναστρέφεσαι με νεαρά αγόρια».

Πρόεδρος: Πώς τα ξέρατε;

Μάρτυρας: Είχαν πέσει στην αντίληψή μου ότι οι σχέσεις με νεαρούς δεν ήταν δασκάλου-μαθητή και το 2016 ακούγοντας και διάφορες φήμες.

Πρόεδρος: Τις πιστέψατε;

Μάρτυρας: Ναι, μου τις επιβεβαίωσε και τότε του είπα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Στη συνέχεια η γυναίκα ανέφερε πως το 2004 είχε δει τον ηθοποιό στην Πάρο με ένα αγόρι, και υπήρξε διένεξη μεταξύ τους. «Μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ήταν 16, αλλά προσπάθησε να μου το κρύψει. Το ίδιο αγόρι το 2005 ήταν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Μου έλεγε ο κατηγορούμενος ότι τον ερωτεύονταν συνέχεια αγόρια και κορίτσια», κατέθεσε.

Η γυναίκα ακολούθως τόνισε πως το 2016 ρώτησε τον Δ. Λιγνάδη αν πράγματι ισχύουν όσα λέγονται για εκείνον. Στην ερώτησή της αυτή, ο κατηγορούμενος της απάντησε πως ισχύουν και την ρώτησε, όπως είπε, ποιο είναι το πρόβλημά της.

«Ήταν ένα αγόρι στο σπίτι»

Μάλιστα σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό με ένα άλλο ανήλικο αγόρι στο σπίτι του σκηνοθέτη. «Ήταν ένα αγόρι στο σπίτι, καθόταν στον καναπέ, αδύνατος, μικροκαμωμένος με ξανθά μαλλιά. Ήμασταν με τον κατηγορούμενο στο υπνοδωμάτιο και είχαμε ξεκινήσει επαφή και τότε μου είπε ότι ήθελε να φωνάξει και το αγόρι στο δωμάτιο, ότι ήταν ένας μαθητής του» είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της για να προσθέσει: «Του είπα ότι δεν θέλω και τότε μου είπε να φύγω και έφυγα. Μόνη μου είχα διαπιστώσει ότι ήταν αμφισεξουαλικός. Άλλες στιγμές ένιωθα πολύ ερωτευμένη».

Μάρτυρας: Στην Πάρο μου είχε πει ότι το αγόρι ήταν 19 και όχι 16, μου το είπε το ίδιο το παιδί. Λεγόταν Κωνσταντίνος. Είχε έρθει μάλλον το 2005 στο σπίτι του κατηγορούμενου και ήθελε να αυτοκτονήσει και έλεγε ότι έχει πάρει χάπια.

Πολιτική Αγωγή: Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Ρώτησα αν θέλει βοήθεια. Κατάλαβα ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους γονείς του. Επειδή εγώ δεχόμουν πιεστική συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο συμπέρανα ότι κάτι άλλο συμβαίνει με τον κατηγορούμενο.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί πήγατε να καταθέσετε;

Μάρτυρας: Ήθελα απλώς να σταματήσουν όλα αυτά. Ήθελα όταν ο ίδιος μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα το θεώρησα μη ηθικό, ότι καταστρέφει ψυχές. Είχα μιλήσει νωρίτερα σε ψυχολόγο της αστυνομίας το 2017 για την πιεστική συμπεριφορά και πως ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Αναφέρθηκα στο όνομα του κατηγορούμενου. Μου είπε ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε ό,τι με αφορά και ότι δεν υπάρχει μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου για τα υπόλοιπα.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί μιλήσατε το 2021;

Μάρτυρας: Δεν είχα κάτι άλλο να πω πέραν του ότι με είχε χτυπήσει και είχε σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι συνάπτει σχέσεις με παιδιά και είναι εξουσιαστικός.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε μιλήσει για βίαιη επαφή, τι εννοούσατε;

Μάρτυρας: Δεν ήταν βίαιη η πράξη, αλλά μου φώναζε δυνατά. Μου πρότεινε κάτι που δεν ήθελα να το κάνω και μετά την άρνησή μου άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά του. Πίστευα ότι μπορώ να τον σώσω από όλο αυτό.

Υπεράσπιση: Τον σύζυγό σας τον γνωρίζει;

Μάρτυρας: Ναι.

Υπεράσπιση: Έχει ζητήσει ποτέ βοήθεια από τον κατηγορούμενο λέγοντας ότι έχετε ψυχιατρικό πρόβλημα;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω.

Βλάχος: «Έγινα αποδέκτης πλείστων επιθετικών, προσβλητικών και εκφοβιστικών, παραπειστικών ερωτήσεων»

Νωρίς το πρωί με την έναρξη της δίκης ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννης Βλάχος, ανέγνωσε στο ακροατήριο δήλωση για λογαριασμό του πρώτου καταγγέλλοντα και εντολέα του. Μέσω αυτής ο συγκεκριμένος άνδρας εξέφραζε τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο εξέτασής του από το δικαστήριο και κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Συγκριμένα, η δήλωση του πρώτου καταγγέλλοντα που παραδόθηκε στην έδρα, αναφέρει:

«Έγινα αποδέκτης πλείστων επιθετικών, προσβλητικών και εκφοβιστικών, παραπειστικών ερωτήσεων. Ο συνήγορος υπεράσπισης με αποκάλεσε «κοινό απατεώνα» και με ανάγκασε να επιδείξω με το δάχτυλό μου την περιοχή των γενετικών μου οργάνων. Υπέστην επιθετική και εξευτελιστική μεταχείριση με την ανοχή της διευθύνουσας που δεν απαγόρευσε εκφοβιστικές ερωτήσεις. Δεν με προστάτεψε, ούτε όταν επιδείχθηκαν φωτογραφίες μου από κοινωνικά δίκτυα. Ο κύκλος προσωπικών επιθέσεων και προσβολών αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των μαρτύρων. Είναι δικονομικώς ανεπίτρεπτη η εκφορά τέτοιων ερωτήσεων, επιχείρησε να με εξευτελίσει»,

Αντίδραση του Αλέξη Κούγια

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την αντίδραση από του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια. Ο τελευταίος ανέφερε πως προχωρά σε προσωπική μήνυση κατά του πρώτου καταγγέλλοντα για συκοφαντική δυσφήμιση. Ακόμη, ο είπε πως και ο εντολέας του θα μηνύσει τον συγκεκριμένο μάρτυρα.

Αλέξης Κούγιας: Επικαλείται νομικό όρο απολύτου ακυρότητας της διαδικασίας. Δεν ξέρω ποιος του το έγραψε.

Γιάννης Βλάχος: Θέλω το λόγο επί προσωπικού. Δεν είμαστε αγράμματοι.

Αλέξης Κούγιας: Δεν υπάρχει απόλυτη ακυρότητα. Έπρεπε κατά τη διάρκεια που εντόπισε οι σχετικές ακυρότητες να το επισημάνει για να θεραπευτούν. Δεν αντέλεξε ποτέ. Σε ό,τι αφορά εμένα εγώ μηνύω τον μάρτυρα για συκοφαντική δυσφήμιση. Το ίδιο και ο κ.Λιγνάδης και επιφυλάσσομαι να προσφύγω στο πειθαρχικό όργανο του ΔΣΑ. Αυτό που έγινε τώρα έχει σκοπό να πλήξει την αξιοπιστία του δικαστηρίου. Θίγεται η τιμή και η υπόληψη όλων.

Ακολούθησε διακοπή της συνεδρίασης και όταν το δικαστήριο επανήλθε η πρόεδρος του ρώτησε τον Γιάννη Βλάχο εάν με τη δήλωση διατυπώνει κάποιο αίτημα με τον δικηγόρο να απαντά ότι επιφυλάσσεται.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες