«Όχι» από τον Άρειο Πάγο σε πιλοτική δίκη για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής – Απορρίφθηκε το αίτημα της ΔΕΗ

Απορρίφθηκε από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του Αρείου Πάγου το αίτημα που είχε καταθέσει η ΔΕΗ για να διεξαχθεί πιλοτική δίκη όσον αφορά στο θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται για ζήτημα που αφορά χιλιάδες πολίτες, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης ζητώντας «πάγωμα» ή και κατάργηση της ρήτρας. Μάλιστα, πρόσφατα καταναλωτικές οργανώσεις -το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – κατέθεσαν συλλογική αγωγή ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, που επιφέρει στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλη αύξηση.

Η ΔΕΗ ζητούσε να κριθεί σε πιλοτική δίκη ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες αποφάσεις

Ωστόσο, η ΔΕΗ ζητούσε το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής να κριθεί σε πιλοτική δίκη ενώπιον του Αρείου Πάγου ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.
Με την απόφαση, όμως, που εξέδωσε η τριμελής επιτροπή του Αρείου Πάγου είπε «όχι» στη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης για το ζήτημα αυτό, κάνοντας δεκτές θέσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο κ. Δημήτρης Βερβεσός εκπροσωπώντας ως πρόεδρός της την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είχε επισημάνει πως η επίμαχη ρήτρα είναι αντίθετη με τους γενικούς όρους συναλλαγών και η εισαγωγή της έγινε μονομερώς χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των καταναλωτών.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες