11.4 C
Athens
8.2 C
Thessaloniki
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024
More

    Οι «άρχοντες της αθηναϊκής νύχτας» που έφτασαν στην οικονομική κατάρρευση (βίντεο)

    Μπορεί την τελευταία δεκαετία – μετά την οικονομική κρίση – τα νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα να ανοίγουν κυρίως Παρασκευές και Σάββατα, όμως, στα ’00s, ’90s και ‘80s, τα περισσότερα μαγαζιά λειτουργούσαν πενθήμερο αν όχι εξαήμερο – επταήμερο, με πολλά από αυτά να διώχνουν, κυριολεκτικά, κόσμο, αφού δεν έπεφτε «καρφίτσα».

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος, Γιάννης Παπαθεοχάρης και Στηβ Κακέτσης είναι τρεις επιχειρηματίες που έχουν ταυτιστεί με τη χρυσή εποχή της Αθηναϊκής νύχτας αφού στα νυχτερινά κέντρα που διατηρούσαν επί σειρά χρόνων, εμφανίστηκαν με επιτυχία τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά σόου, πρωτόγνωρα στην εποχή τους για τα ελληνικά δεδομένα.

    Αστέρια, Νεράιδα, Διογένης και Απόλλων Παλλάς, Αθηνών Αρένα είναι μόνο μερικά ενδεικτικά παραδείγματα και σίγουρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στο κοινό αφού έχουν γεμίσει ασφυκτικά όταν εμφανίζονταν στη σκηνή τους από τη Μαρινέλλα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Γιάννη Πάριο, τον Λευτέρη Πανταζή και την Άντζελα Δημητρίου, μέχρι την Άννα Βίσση, την Καίτη Γαρμπή, τον Αντώνη Ρέμο, τον Σάκη Ρουβά και την Πέγκυ Ζήνα.


    Αργύρης Παπαργυρόπουλος: O «βασιλιάς της νύχτας» που έχασε το σπίτι του λόγω χρεών

    Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος έχει ταυτιστεί με την «Αθηναία» και τα «Αστέρια» – και όχι μόνο – που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα. Ο ίδιος ξεκίνησε με ένα ταγάρι από ένα μικρό χωριό κοντά στον Παρνασσό, μπήκε στο Ναυτικό, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα μπήκε στη νύχτα όταν αντικατέστησε έναν φίλο του σε ένα μαγαζί στο Μεταξουργείο.

    Αυτή ήταν μόλις η αρχή. Το «Πρόσωπο» στην Εθνική Οδό ήταν το πρώτο μαγαζί που άνοιξε, ενώ το 1975 αγόρασε την «Αθηναία», η οποία εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο φημισμένα και σικάτα μαγαζιά. Τη δεκαετία του ’80 περνάνε στα χέρια του τα θρυλικά «Αστέρια» στη Γλυφάδα στα οποία εκτός από μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, έκαναν guest εμφανίσεις και ξένοι καλλιτέχνες.


    Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2012 ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος συνελήφθη για οφειλές ΦΠΑ στο Δημόσιο ύψους 85.393 ευρώ, ενώ το 2019 σφραγίστηκε η «Αθηναία» εξαιτίας χρεών που άγγιζαν τα 800.000 ευρώ. Πρόσφατα η βίλα του επιχειρηματία στη Γλυφάδα βγήκε σε πλειστηριασμό και πουλήθηκε για 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο ίδιος, σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε δηλώσει: «Χρήματα από τη δουλειά μου δεν έχω βγάλει. Έζησα, όμως, με αξιοπρέπεια, αγόρασα ένα καλό σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο και ένα-δυο χωράφια στο χωριό μου. Ίσως, δεν ήμουν και ο καλύτερος στη διαχείριση, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος συνάδελφος που να έχει πλουτίσει».

    «Έπειτα από τόσα χρόνια, πολλοί ίσως να φαντάζονται πως είναι πολύ δύσκολο να έχει μείνει χωρίς χρήματα ο Παπαργυρόπουλος, από τη στιγμή που διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ. Δεν έχω ούτε σύνταξη. Η εταιρεία μου είναι ακόμα ανοιχτή. Μάζεψα γύρω στους 300 μήνες φυλακή από εφορία, ΙΚΑ και ΦΠΑ. Δεν άφησα, όμως, κανέναν απλήρωτο από το προσωπικό και τους συνεργάτες μου. Δεν θα σου πω ψέματα: Η ζωή μου δεν είναι εύκολη».

    Γιάννης Παπαθεοχάρης: Ο άνθρωπος που άλλαξε τη νυχτερινή διασκέδαση

    «Διογένης Παλλάς, πρέπει να πας» υποστήριζε το σλόγκαν κατά τη δεκαετία του ’90 για ένα από τα πλέον ιστορικά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας από το οποίο παρέλασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Το Διογένης Παλλάς και ο μικρός Διογένης που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Απόλλων Παλλάς ανήκαν στον Γιάννη Παπαθεοχάρη.

    Ο ίδιος θέλησε να δώσει έναν άλλο αέρα στη νυχτερινή διασκέδαση και δεν είναι τυχαίο που στον Διογένη οι θαμώνες μπορούσαν να διασκεδάσουν χωρίς να στριμώχνονται. Την ίδια φιλοσοφία ακολούθησε και τα πιο πρόσφατα χρόνια στο «Αθηνών Αρένα», το οποίο διέθετε σουίτες για να απολαύσει κανείς πριβέ με την παρέα του το πρόγραμμα.

    Ο πρώτος που τραγούδησε στον Διογένη ήταν ο Λευτέρης Πανταζής μαζί με την Άννα Βίσση την παραμονή Πρωτοχρονιά του ’89. Οι δύο καλλιτέχνες έσκισαν κυριολεκτικά και συνέχισαν τις εμφανίσεις τους μέχρι το καλοκαίρι.

    Στη συνέχεια επί σκηνής τραγούδησαν τόσο μεγάλα ονόματα όσο και ανερχόμενοι τότε τραγουδιστές όπως στα μέσα των ’90s ο Αντώνης Ρέμος στο πλευρό της Καίτης Γαρμπή και του Αντώνη Βαρδή.

    Ιστορία άφησαν τα μεγάλα και εντυπωσιακά σόου που παρουσιάστηκαν στα πρότυπα των σόου των ξένων καλλιτεχνών, αλλά και οι χοροί που διοργανώνονταν σε τακτική βάση.

    Τα μαγαζιά του Γιάννη Παπαθεοχάρη δούλευαν έξι ή και ενίοτε και επτά ημέρες και ο ίδιος φρόντιζε να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του. Μπορεί το «Αθηνών Αρένα» να χαρακτηρίστηκε το καλύτερο νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, όμως, έβαλε σε οικονομικές περιπέτειες τον επιχειρηματία.

    Έτσι, όταν τους προηγούμενους μήνες κυκλοφόρησε η είδηση ότι τόσο το κτίριο που στέγαζε το Αθηνών Αρένα όσο και το κτίριο που στέγαζε το Διογένης Studio περνούν από την οικογένεια Παπαθεοχάρη σε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και θα στεγάσουν πλέον κατά πάσα πιθανότητα γραφεία, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για τέλος εποχής.

    Στηβ Κακέτσης: Δεν άντεξε την οικονομική κατάρρευση ο «άρχοντας της νύχτας»

    Ο «άρχοντας της νύχτας», ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο, άφησε τη σφραγίδα του στην Αθηναϊκή νύχτα πριν έρθει η οικονομική καταστροφή, η οποία του κόστισε στην υγεία του, όπως έχουν δηλώσει άνθρωποι από το περιβάλλον του.

    Όταν η θρυλική «Νεράιδα» – ίσως το πιο φημισμένο μαγαζί του Στηβ Κακέτση – πέρασε στα χέρια του τη δεκαετία του ’80 ήταν ήδη ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Εκείνος φρόντισε ώστε η Νεράιδα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στη νύχτα και μάλιστα, όταν γκρεμίστηκε ως αυθαίρετο, την ξανάχτισε με τις απαραίτητες άδειες.

    «Η Νεράιδα ήταν ένας σταθμός για έναν καλλιτέχνη να εργάζεται εκεί», έχει δηλώσει ο Λευτέρης Πανταζής με τον οποίο συνεργάστηκαν με τεράστια επιτυχία για πολλές σεζόν».

    Στη συνέχεια τη χώρισε σε δύο χώρους, ενώ πολύ αργότερα μετονομάστηκε σε «Θέα» και δημιουργήθηκε το «Kitchen Bar», το οποίο αποτέλεσε αγαπημένο χώρο για πολλά χρόνια για επωνύμους και μη.

    Τη δεκαετία του ’90 και ενώ εκείνος έλειπε στην Αμερική, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για εμπορία ναρκωτικών και παρά τις συμβουλές των δικηγόρων του, εμφανίζεται αυτοβούλως στον ανακριτή. Φυλακίζεται για εννέα μήνες και μία εβδομάδα προτού τελικά αθωωθεί με απαλλακτικό βούλευμα και αποφυλακιστεί. Σε συνεντεύξεις του ο ίδιος δεν είχε κρύψει ότι εκείνη την περίοδο σκέφτηκε μέχρι και να αυτοκτονήσει, αλλά δεν το έκανε για χάρη του παιδιού του.

    Το 2013 συνελήφθη για οφειλές στο Δημόσιο ύψους 390.000 ευρώ, ενώ το 2017 έχασε τη διαχείριση των δύο νυχτερινών κέντρων που κατείχε. Του στοίχισε πάρα πολύ και στη συνέχεια απομονώθηκε. Μάλιστα, εξαιτίας των χρεών που είχαν συσσωρευτεί, αναγκάστηκε να πουλήσει την πολυτελή του βίλα στον Άλιμο. «Δεν έμεινε τίποτα, δεν έμεινε τίποτα όταν έφυγα από τη νύχτα, τι να μείνει; Ζω με τις αναμνήσεις μου», είχε δηλώσει ο Στηβ Κακέτσης σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις.

    Πηγή: reader.gr



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ