Οι δολοφόνοι του Σκαφτούρου ήξεραν κάθε του κίνηση – Τα κίνητρα της εκτέλεσης

Κάθε κίνηση του Γιάννη Σκαφτούρου, από την πρώτη κιόλας στιγμή που έφτασε στο πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας, εκτιμούν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ πως γνώριζαν οι εκτελεστές του. Θεωρούν μάλιστα δεδομένο πως οι δράστες παρέμειναν για ώρες ολόκληρες περιμετρικά της οικίας, παρακολουθώντας κάθε κίνηση τόσο του Σκαφτούρου, όσο και των συγγενών και των φίλων του, με τους οποίους διασκέδαζε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Απριλίου.

Παρότι η υλοποίηση της δολοφονίας του «Θείου Τζο» παρουσία ατόμων ήταν μια ενέργεια που εμπεριείχε υψηλό ρίσκο, πηγές ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ, με γνώση και εμπειρία των ανθρώπων της νύχτας, με τις οποίες επικοινώνησε το L&O, επεσήμαναν ως προς το σημείο επιλογής του Σκαφτούρου πως, « επέλεξαν να τον σκοτώσουν σε μια περιοχή που έδινε στους δράστες εύκολη διαφυγή, ήταν μια εύκολη για αυτούς δολοφονία, δεν θα μπορούσε να έχει λιγότερο ρίσκο», τονίζουν.

Παράλληλα δεν παραλείπουν να επισημάνουν πως «ο Σκαφτούρος φάνηκε απρόσεκτος, πλήρωσε την αμέλεια του, καθώς οι εκτελεστές του διαπίστωσαν πως δεν θα βρουν άτομα της προστασίας του στο πλευρό του, ήξεραν τα πάντα γιατί τον παρακολουθούσαν».

Πλέον τα κίνητρα της εκτέλεσης του Γιάννη Σκαφτούρου, αναζητούνται σε υποθέσεις που σχετίζονται με την πώληση λαθραίων τσιγάρων ή καυσίμων, όπως τονίζουν στελέχη της ασφάλειας, καθώς θεωρούν πως η εμπλοκή του με τις παραπάνω δραστηριότητες ενόχλησε άτομα που δεν έπρεπε, καθώς , όπως τονίζουν, «τους πήρε μεγάλο μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς και ήθελαν να στείλουν ένα εμφατικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες