20.1 C
Athens
20.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
More

  Δίκη του σκηνοθέτη του «Σασμού»: «Αν δεν γινόταν το metoo θα το έπαιρνα στον τάφο μου» είπε η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου  Για τον καταγγελλόμενο βιασμό της από τον πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλο μίλησε σήμερα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου.

  «Ξύπνησα και τον βρήκα πάνω μου, ήμουν σε αμόκ» είπε η 35χρονη καταγγέλλουσα η οποία με μήνυση που έχει καταθέσει έχει οδηγήσει τον 58χρονο κατηγορούμενο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενο για το βιασμό της το 2010. Από την πλευρά του ο Κ. Κωστόπουλος αρνείται την κατηγορία και κάνει λόγο για σεξουαλική συναινετική συνεύρεσή με την ηθοποιό.


  Η 35χρονη καταγγέλλουσα περιέγραψε με λεπτομέρειες σε δικαστές και ενόρκους όλα όσα, όπως λέει, υπέστη από τον κατηγορούμενο, με τον οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της διατηρούσε κοινωνική σχέση και γνώριζε μάλιστα και την οικογένεια του.  «Η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου. Εκείνος πάνω μου να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Σοκαρίστηκα. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Ήταν πολύ άσχημο. Τον βρήκα πάνω μου, ήταν βίαιος και λόγω αυτής της βιαιότητας στη πράξη ξύπνησα» είπε η καταγγέλλουσα για να προσθέσει: «Άρχισα να ουρλιάζω να τον κλωτσάω, να κλαίω αλλά δεν σταμάτησε. Συνέχιζα να τον κλωτσάω και επειδή ήμουν έντονη αναγκάστηκε να φύγει από πάνω μου. Ούρλιαζα και άρχισα να τον ρωτάω «γιατί μου το έκανες αυτό;» Ήθελα να φύγω. Ήμουν σε ένα απόμερο μέρος……».

  Νωρίτερα η 35χρονη είχε καταθέσει πως γνώρισε τον κατηγορούμενο μαζί με τον σεναριογράφο Βαζάκα  και διατηρούσε μαζί τους κοινωνικές σχέσεις. «Συναντιόμασταν σε βραδινά μαγαζιά μαζί με κοινή παρέα. Οι συναντήσεις αυτές γίνονταν μια με δύο φορές την εβδομάδα», είπε

  Πρόεδρος: Ήταν  καταξιωμένος τότε ο κ. κατηγορούμενος;

  Καταγγέλλουσα: Ναι ήταν. Ήταν καλές γνωριμίες αυτές για εμένα ώστε να ξεκινήσω. Το 2010 και κ. Κωστόπουλος και ο σεναριογράφος ο  κ. Βαζάκας, είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και με είχαν καλέσει στη γιορτή τους.


  Συνεχίζοντας η ηθοποιός είπε πως πήγε στη γιορτή με τον κατηγορούμενο να ζητά πριν πάνε στο «Ακρωτήρι» πριν να δειπνήσουν οι δυο τους. «Δέχθηκα  να πάμε στο «Ακρωτήρι» γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί να μου κάνει και καμιά πρόταση για δουλειά. Ήρθε με πήρε από το σπίτι και πήγαμε πρώτα στο Villa Mercedes. Πήραμε φαγητό και κρασί και εκείνος μου γέμιζε το ποτήρι συνεχώς. Μετά θα πηγαίναμε στο «Ακρωτήρι». Πριν φύγουμε εγώ άρχισα να ζαλίζομαι» ανέφερε η ηθοποιός και απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της έδρας είπε στη συνέχεια της κατάθεσής της: «Πήραμε δύο μπουκάλια κρασιά, δεν θυμάμαι αν πήραμε και τρίτο. Μετά από 2 ώρες άρχισα να νιώθω έντονη ζαλάδα, κάτι που δεν μου είχε συμβεί ξανά. Ένιωσα ότι θα χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν σηκώθηκα μου ήρθε έντονη σκοτοδίνη, ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα και έχασα τις αισθήσεις μου μέσα στο μαγαζί. Έκτοτε η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου. Εκείνος πάνω μου να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Σοκαρίστηκα. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Ήταν πολύ άσχημο. Τον βρήκα πάνω μου, ήταν βίαιος και λόγω αυτής της βιαιότητας στη πράξη ξύπνησα. Εγώ άρχισα να ουρλιάζω να τον κλωτσάω, να κλαίω αλλά δεν σταμάτησε. Συνέχιζα να τον κλωτσάω και επειδή ήμουν έντονη αναγκάστηκε να φύγει από πάνω μου. Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να τον απωθήσω».

  Συνεχίζοντας η 35χρονη κατέθεσε «Σκέφτηκα να βγω από το αμάξι αλλά αυτό φοβήθηκα ότι αυτό θα ήταν χειρότερο. Δεν είχα ιδέα που βρισκόμουν. Συνέχιζα να ούρλιαζα και εκείνος δεν μου έδινε καμία απάντησε. Ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να με πάει κάπου. Οπότε του ζήτησα επειδή δεν ήθελα να με πάει σπίτι- ήμουν στην ανάγκη του εκείνη τη στιγμή- τον παρακάλεσα να με πάει στο «Ακρωτήρι». Μπήκα στο μπροστινό κάθισμα και ξεκινήσαμε. Εγώ ούρλιαζα και έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή. «Γιατί μου το έξανες αυτό»  έλεγα συνεχώς. Δεν μου απάντησε ποτέ. Δεν γύρισε ποτέ να με κοιτάξει. Φοβήθηκα ότι θα μου επιτεθεί. Δεν το έκανε. Με πήγε στο «Ακρωτήρι» και με άφησε και έφυγε».

  Η καταγγέλλουσα δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την έδρα και απαντώντας σε κάποιες από αυτές είπε πως ο κατηγορούμενος μετά το βιασμό προσπαθούσε να μάθε μέσω του κ. Βαζάκα αν εκείνη θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία.

  «Ήμουν 21 ετών, ήμουν στην αρχή της καριέρας μου σκέφτηκα ότι δε θα μπορούσα να πάω στη Αστυνομία. Ο κ. Κωστόπουλος ήταν καταξιωμένος και ήταν τότε 45 ετών. Η ντροπή μου ήταν μεγάλη. Αν το μάθαινε ο πατέρας μου δεν ξέρω τι θα έκανε, θα έχανα τη δουλειά μου» είπε η κ. Αθανασόπουλου για να αναφερθεί στη συνέχεια στο κίνημα metoo: «Εγώ όλο αυτό θα το είχα πάρει στο θάνατό μου αν δεν υπήρχε το metto. Είδα τη Γ. Μπίκα να καταγγέλλει τον βιασμό της και αποφάσισα να μιλήσω, αυτές οι πράξεις πρέπει να καταγγέλλονται» είπε.

   

  Εισαγγελέας: Γιατί του ζητήσατε να σας πάει στο «Ακρωτήρι»; Εκεί δεν ήταν και οι φίλοι του; Ήταν κάτι σαν λιοντάρι όπως λέτε και του είπατε να «πάμε στους φίλους μας»;

  Καταγγέλλουσα: Ήθελα ασφάλεια, ήμουν σε αμόκ….

  Εισαγγελέας: Δε νιώσατε εκεί τη ανάγκη να πείτε σε κάποιον κάτι;

  Καταγγέλλουσα: Όχι ένιωθα βρώμικη και τώρα για μένα είναι ντροπιαστικό όλο αυτό. Έχω περάσει μέχρι να φτάσω εδώ από πολλά σκοτάδια. Αν το έλεγα στη κυρία Δρακάκη μπορεί να το μάθαιναν και άλλοι δεν ήθελα να ξέρουν πριν αποφασίσω.

  Εισαγγελέας: Πως σας βοηθήσει το metto;

  Καταγγέλλουσα: Είναι αποτρόπαιες πράξεις αυτές που πρέπει να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται, σου κατακρεουργούν τα όνειρα.

  Τέλος, η 35χρονη ανέφερε πως έμαθε και άλλες καταγγελίες σε βάρος του Κ. Κωστόπουλου και είπε πως όλες αυτές οι γυναίκες – ανάμεσά τους και η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου – θα καταθέσουν στη δίκη.

  Εν τω μεταξύ, για τα όσα του μετέφεραν οι αντίδικες πλευρές για εκείνο το βράδυ κατά το οποίο η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ο σεναριογράφος Κ. Βαζάκας. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας υπήρξε φίλος τόσο της ηθοποιού όσο και του 58χρονου σκηνοθέτη.

  «Ο Κωστόπουλος μου είπε ότι βγήκε με την Έλενα για φαγητό και μετά πήγαν σε ένα παρκινγκ. Εκεί βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και κάνανε προκαταρκτικά. Εκείνος προσπάθησε να προχωρήσει την πράξη και εκείνη άρχισε να φωνάζει. Μου είπε πως τη πήγε στο «Ακρωτήρι» την άφησε έξω από το μαγαζί και περίμενε δέκα λεπτά να μπει εκείνη μέσα. Σε όλη τη διαδρομή μου είπε πως δεν του μιλούσε».
  Αναφερόμενος στη συνέχεια στο τηλεφώνημα που ο ίδιος έκανε εκείνο το βράδυ στην κ. Αθανασοπούλου, ο κ. Βαζάκας είπε ότι του ζήτησε ο σκηνοθέτης να της τηλεφωνήσει. «Μου είπε «την ξέρεις πάρτη την τηλέφωνο». Της έστειλα ένα μήνυμα και η απάντησή της ήταν:

  «Ο Κωστόπουλος με βίασε». Πήρα τον Κωστόπουλο και του το είπα. Μου απάντησε ότι δεν υπάρχει βιασμός. Μου είπε: «εγώ σταμάτησα στο αμάξι δεν ολοκλήρωσα μόλις μου είπε «όχι». Με ρώτησε αν η Έλενα θα πάει στην αστυνομία. Μιλήσαμε ξανά, την ρώτησα και μου είπε «ναι»».

  Συνεχίζοντας ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμη πως συνάντησε αργότερα την ηθοποιό και εκείνη του είπε πως «το metoo έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και ότι θέλει να κάνει καταγγελία γιατί ταλαιπωρείται χρόνια. Της είπα «είναι πολλά χρόνια μετά, με τι στοιχεία;». Μου είπε ότι θέλει να το βγάλει από μέσα της. Της απάντησα εγώ θα καταθέσω αλλά δεν ήμουν εκεί.

  Εισαγγελέας: Σας είπε ο κ. Κωστόπουλος μέχρι ποιο στάδιο έφτασαν;
  Μάρτυρας: Μου είπε ότι ήταν στο πίσω κάθισμα και ότι μόλις εκείνη αντέδρασε και φώναξε αυτός σταμάτησε αμέσως.

  Εισαγγελέας: Ποια ήταν η αντίδραση του όταν του είπατε ότι λέει για βιασμό;

  Μάρτυρας: Με ρώτησε αν θα πάει στην αστυνομία. Δεν το πίστευε ότι λέει για βιασμό. Μου είπε πως αν θέλει να πάει να της πω πως θα τη συνοδεύσει αυτός. Έδειξε έκπληξη με την έννοια «τι είναι αυτά που λες». Μου είπε πως ήταν μεθυσμένη και πως αν θέλει να πάει στην αστυνομία να πάνε μαζί. Το αρνιόταν. Μου έλεγε πως μόλις αντέδρασε εκείνη, αυτός σταμάτησε».

  Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου με την κατάθεση μαρτύρων.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ